Minikler satrançta yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Minikler satrançta yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2016 12:19

Minikler satrançta yarıştı

Haberin Devamı

MERSİN'de merkez Yenişehir İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel 23 Nisan Ulusal Egemenlik satranç turnuvası yoğun ilgi gördü.
Yenişehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Zeka Satranç Kulübü'nün ortaklaşa düzenlediği turnuva Servet Tazegül Spor Salonu’nda yapıldı. Dünya Satranç Federasyonu Asbaşkanı ve Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay’ın da katıldığı turnuva 8 kategoride, mücadelelere sahne oldu. 7-10 yaş grubunda kızlar ve erkekler, dereceye girmek için mücadele etti. Başarılı sporcuların ödülleri Yenişehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nuran Kurtuluş, Kültür Sosyal İşler Müdürü Mahmut Alan ve TSF Başkanı Gülkız Tülay tarafından verildi. Turnuvada yarışmaya katılan her sporcuya başarı belgesi, ilk 10'a girenlere madalya, kategorisinde ilk üçe girenlere de kupa verildi.
Yarışmayı değerlendiren TSF Başkanı Gülkız Tülay, "Bu turnuvaya katılan çocuklarımızın sayısı her yıl katlanarak artmaktadır. Satranç sporunun özellikle ilkokul seviyesindeki çocuklar arasında gelişmesi bizim için çok önemlidir" dedi.

MERSİN, (DHA)
(18.04.2016),(FOTOĞRAFLI)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!