Mezitli Kent Konseyi ‘Emekli Çalıştayı’ Düzenledi

Güncelleme Tarihi:

Mezitli Kent Konseyi ‘Emekli Çalıştayı’ Düzenledi
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2015 12:33

MEZİTLİ KENT KONSEYİ TARAFINDAN DÜZENLENEN ‘EMEKLİ ÇALIŞTAYI’NDA ‘EMEKLİ ÇALIŞMA MECLİSİ’ OLUŞTURULMASI KARARLAŞTIRILDI. ÇALIŞTAYA MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI NEŞET TARHAN DA KATILDI.

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Kent Konseyi, ’Emekli Çalışma Meclisi’ oluşturacak. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, emeklilerin daha mutlu ve üretken yaşayabilmeleri için gerekli tüm sosyal çalışmaları yaptıklarını bildirdi.
Mezitli Kent Konseyi tarafından ‘Emekli Çalıştayı’ düzenlendi. Mezitli Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde emeklilerle gerçekleştirilen çalıştayda, ’Emekli Çalışma Gurubu’nun alt yapısı oluşturuldu. 8 Nisan’da yapılacak olan ikinci toplantıda ise emekliler kendi aralarında yapacakları seçimle ’Emekli Çalışma Meclisi’ oluşturacak.
Emeklilerin çok yoğun ilgi gösterdiği çalıştaya, Mezitli Belediye Başkanı Tarhan da katıldı. Çalıştayın açılışında konuşan Başkan Tarhan, Mezitli Kent Konseyi’nin, Türkiye kent konseyleri arasında, yaptığı ve yapacağı etkin çalışmalarla adını Türkiye’ye duyuracağını vurguladı. Mezitli Belediyesi olarak konseyin çalışmalarına her türlü katkıyı sunacaklarını belirten Tarhan, “Emeklilerin daha yoğun yaşadığı Mezitli’de bir emekli çalıştayının düzenlenmesini de ayrıca gerekli ve önemli buluyorum. Biz belediye olarak, emeklilerin daha mutlu ve üretken yaşayabilmeleri için gerekli tüm sosyal çalışmaları yapmaktayız. Örneğin, ‘Emekli Evi’ bunlardan birisi” dedi.
Mezitli Kent Konseyi Başkanı Doç Dr. Ulaş Bayraktar ise çalıştayda, ’Yaş Dostu Kentler’ adlı görsel bir sunum yaptı. Antalya’nın Muratpaşa Belediyesi’nin ’Dünya Sağlık Örgütü Yaşlı Dostu Kentler ve Toplumlar Ağı’na Türkiye’den kabul edilen ilk belediye olduğunu dile getiren Bayraktar, Mezitli’nin de belki bu çalışmalarla ikinci kent olabileceğine vurgu yaptı. Mersin’de emeklilerin yaşam alanı olarak en çok Mezitliyi tercih ettiklerini ifade eden Bayraktar, bu nedenle gerek yerel yönetimlerin gerekse demokratik kitle örgütlerinin, emeklilerin birikim ve deneyimlerinden yararlanmaları gerektiğini kaydetti. Bayraktar, ‘Yaş Dostu Şehirler’de emeklilerin, sağlık, toplu taşıma, güvenli, ucuz konut gibi olanaklarından yararlandıklarını, toplumsal faaliyetlere katıldıkları, iletişim ve bilişim imkanlarını kullanabildiklerini, ayrıca gönüllü ve ücretli olarak istihdam edildiklerini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!