MEÜ'ye yeni koroner anjiyografi ünitesi

Güncelleme Tarihi:

MEÜye yeni koroner anjiyografi ünitesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2016 17:33

MEÜ'ye yeni koroner anjiyografi ünitesi

Haberin Devamı

MERSİN Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde yeni Koroner Anjiyografi Ünitesi açıldı.
Hastanenin ikinci anjiyografi merkezi niteliği taşıyan ünite, 10 yatak ve 2 adet koroner anjiyografi odasını bünyesinde barındırıyor.
Kardiyoloji Ana Bilim Dalı'na bağlı Koroner Anjiyografi Ünitesi'nin açılış törenine Rektör Prof.Dr.Ahmet Çamsarı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hakan Öztürk, Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr.Meltem Nass Duce, dekan ve müdürler ile çok sayıda akademik ve idari personel katıldı. Açılışta ilk olarak Anjiyografi Ünitesi'nin yapım sürecini anlatan bir fotoğraf gösterimi sunuldu. Daha sonra bir konuşma yapan Rektör Çamsarı, merkezin, yaygın bir hastalık olan koroner arter hastaları açısından  önemli olduğunu söyledi. Çamsarı  "Bu üniteyi, yaklaşık 4 milyon lira bütçeyle yaptırdık. Hastane bütçesi dışında bir bütçe kullanmaya özellikle dikkat ettik ki, iç işleyişi bozacak bir durum olmasın. Şimdi artık birden fazla koroner anjiyografi cihazımız oldu. Artık hastalarımızı hiç bir aksama olmadan alabileceğiz" dedi.
Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Türkay Özcan da "Bizler yeni açılan bu üniteyle Mersin ve bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılayacağız" diye konuştu.
Merkezde gerçekleştirilen ilk anjiyo ameliyatı Rektör Çamsarı, Prof.Dr.Türkay Özcan ve ekibi tarafından yapıldı. 55 yaşındaki kadın hastaya uygulanan anjiyo sonrası, hastanın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Buse YEGÜL / MERSİN,(DHA)
FOTOĞRAF
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!