MEÜ’lü Öğrenciye ’En İyi Yönetmen’ Ödülü

Güncelleme Tarihi:

MEÜ’lü Öğrenciye ’En İyi Yönetmen’ Ödülü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2015 17:34

ADANA ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN BU YIL İLKİ GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ '1. KISA FİLM FESTİVALİ'NDE MERSİN ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİ ARZU GÖRGÜLÜ 'LİNA' ADLI FİLMİYLE EN İYİ YÖNETMEN ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) mezunu Arzu Görgülü, Adana Çukurova Üniversitesi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen Çukurova Üniversitesi ’1. Kısa Film Festivali’nde ’Lina’ adlı filmiyle en iyi yönetmen ödülüne layık görüldü.
MEÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, jüri üyeliğini yönetmen Kenan Korkmaz, sanat yönetmeni Natali Yeres ve oyuncu Caner Cindoruk’un yaptığı yarışmaya, 35 üniversiteden 120 kısa film katıldı. Ön değerlendirme sonucunda 24 kısa film finale kaldı. MEÜ İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nden geçtiğimiz yıl mezun olan Arzu Görgülü, ’Bitirme Projesi’ dersi kapsamında senaryosunu yazıp, yönettiği ’Lina’ adlı kısa filmle ’En İyi Yönetmen’ ödülünü almaya hak kazandı. Suriye’deki iç savaştan kaçan bir genç kızın hikayesinin konu edildiği film, daha önce 2014 yılında ’1. Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali’nde kurmaca dalında birincilik ödülü almıştı. Film, bu yıl 18.’si gerçekleştirilecek olan ’Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’nde de gösterime sunulacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!