MESKİ fotoğraf ödülleri verildi

Güncelleme Tarihi:

MESKİ fotoğraf ödülleri verildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2016 13:22

MESKİ fotoğraf ödülleri verildi

Haberin Devamı

MERSİN Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü'nün, 22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında bu yıl ikincisini düzenlediği Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nın ödülleri verildi.
Mersin Fotoğraf Derneği’nde (MFD) gerçekleşen ödül törenine Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyon Genel Sekreteri Abdulla Sert, MESKİ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ayşe Serap Birlik, MFD Başkan Vekili Monika Kuki, ödül alan fotoğrafçılar ve davetliler katıldı.
Törende konuşan Birlik, 'Çevre ve Su Tasarrufu' teması ile gerçekleştirilen yarışmaya Hırvatistan, İran, Malezya, Türkiye, Ukrayna, Vietnam'dan 170 fotoğrafçı 562 fotoğraf ile katıldığını söyledi.
MFD Başkan vekili Kuki ise uluslararası yarışmanın hem MFD, hem de MESKİ’nin bilinirliği ve sosyal sorumluluk alanında işbirliğinin birçok sivil toplum örgütüne örnek olmasını istedi. Prof.Dr.Özer Kanburoğlu (AFIAP), Prof. Dr. Murat Ünal (EFIAP), Yrd. Doç. Beyhan Özdemir (İFOD), MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak ve Şemi Ayatar'dan (EFIAP A.) oluşan jüri, dereceye giren eserleri belirledi.
MESKİ ödüllerinde; Çevre ve Su Tasarrufu (Renkli) kategorisinde Vietnam'dan, ‘Drought’ ve ‘Life On The River’ adlı eserleriyle katılan Huu Hung Truong birincilik ve ikincilik,  Türkiye’den ‘Kirli Çevre’ adlı eseri ile katılan Melih Sular üçüncülük ödülü aldı. Deneysel kategorisinde ise Türkiye’den 'Grenn Boat' adlı eseriyle katılan Melih Sular birinci,  'Childish Hope' adlı eseri ile katılan Deniz Ener 2’nci, ‘Akıllı Su Kullanımı’ adlı eseri ile Leyla Emektar 3’üncü oldu. FIAP ödüllerinde Çevre ve Su Tasarrufu (Renkli) kategorisinde ise Malezya’dan 'Getting Water' adlı eser ile Yen Sin Wong birinciliğe, Türkiye’den 'Sulama' adlı eser ile İsmet Danyel 2’nciliğe, Türkiye’den 'Suyun Vefası' adlı eser ile Serap Caymaz’ı 3’ncülüğe layık görüldü. FİAP Deneysel kategoride Türkiye’den 'Küresel' ile Eren Özkapıcı birinci, 'Yasam Çerçevesi' ile Leyla Emektar 2'nci, ‘Drop’ adlı Cihan Barış Budak 3'üncü oldu.
Yarışmada TFSF Özel Ödülünü Levent Meriç, FIAP En İyi Fotoğrafçı Ödülünü Zehra Çöplü alırken, MESKİ, FIAP ve MFD adına iki kategoride toplam 36 adet eser mansiyonla ödüllendirildi. Yarışmada 95 eser de sergileme ödülü aldı.

Mustafa ERCAN / MERSİN, (DHA)

(04.04.2016),(FOTOĞRAFLI) 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!