MESİAD'dan yılın ödülleri

Güncelleme Tarihi:

MESİADdan yılın ödülleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2016 12:07

MESİAD'dan yılın ödülleri

Haberin Devamı

MERSİN Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) tarafından düzenlenen '11. Yılın İş İnsanı' ödülleri sahiplerini buldu.
Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törene Mersin Valisi Özdemir Çakacak, CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ahmet Çamsarı, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Başkanı Tarkan Kadooğlu, MESİAD  Başkanı Mehmet Deniz ile çok sayıda davetli katıldı.
Vali Özdemir Çakacak, 2008 yılından bu yana yaşanan küresel ekonomik durgunluğun yanı sıra, komşu ülkelerde yaşanan siyasi istikrarsızlık ve iç karışıklıkların da Türkiye'nin dış ticaret hacminde bir takım olumsuzluklar yaşanmasına neden olduğunu söyledi. Tüm bu olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin 27 çeyrek boyunca ekonomik büyüme gerçekleştirerek, kalkınmasını sürdürülebilir kılma yolunda önemli başarılara imza attığını ifade eden Çakacak, ''İş insanlarımızın, ar-ge temelli inovatif bir yaklaşımla katma değeri yüksek ürün üretiminde gösterdikleri ilerleme bu inancımızı pekiştirmektedir. Bu süreçte bizler de kamu ve yerel yönetimler olarak tüm kurum ve kuruluşlarımızla, iş insanlarımıza her türlü desteği sağlamaya kararlılıkla devam etmekteyiz" dedi.
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan adına ödülü alan Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Mersin’in dinamiklerinin önümüzdeki süreçte ortak akıl, elbirliği ve işbirliği içerisinde çalışarak hem Mersin hem de Türkiye'nin gelişmesi ve kalkınması adına önemli çalışmalar yürüteceğine inandığını kaydetti.
MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Deniz ise dağıtılan ödüllerin kendileri için büyük öneme sahip olduğunu vurguladı.  
İki kategoriden oluşan ödül töreninde, gecenin büyük ödülü olan Yılın İş İnsanı Büyük Ödülü Teknopanel Genel Müdürü Orhan Kahveci'nin olurken, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'a 'Yılın Kalkınma ve Hizmet Ödülü', Vali Özdemir Çakacak'a 'Demokrasiye Katkı Ödülü' ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a 'Yılın Şehircilik Hizmet Ödülü' verildi. Merhum Kadri Şaman'a verilen Yılın Vefa Ödülü'nü Şaman'ın eşi Sema Şaman aldı. Yılın Sosyal Sorumluluk Proje Ödülü Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Yılın Eğitime Katkı Ödülü Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli, Yılın Sağlık ve Eğitim Hizmet Ödülü Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Yılın Ar-Ge ve Yenilikçilik Ödülü Gökmen Akyürek, Yılın Genç Girişimci Teşvik Ödülü Mehmet Atilla, Yılın Kadın Girişimcisi Ödülü Saliha Adıcan, Yılın Girişimcisi Teşvik Ödülü Özkan Altın, Yılın Girişimcisi Ödülü ise Ahmet Akyürek'e verildi.

İbrahim MAŞE / MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!