Mersin'den Afrika'ya bayram yardımı

Güncelleme Tarihi:

Mersinden Afrikaya bayram yardımı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2016 19:47

Mersin'den Afrika'ya bayram yardımı

Haberin Devamı

İbrahim MAŞE/MERSİN, (DHA) - MERSİN’den Afrika’ya yardım götürecek olan 'Lila Majuro' isimli insani yardım gemisi için uğurlama töreni düzenlendi.
Mersin Limanı 17 nolu rıhtımda demir atan, Etiyopya, Somaliland ve Putland’da ulaştırılması planlanan 6 bin ton un, 5 bin ton şeker ve 178 bin 844 çocuk bezini taşıyan geminin uğurlama törenine Mersin Valisi Özdemir Çakacak, AFAD Sivil Savunma Daire Başkanı Ahmet Atik ve Kızılay genel Başkan Vekili İsmail Hakkı Turunç katıldı.
Törende konuşan Vali Çakacak, "Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla her türlü yardımın götürüldüğü Somali’ye bugün Kurban Bayramı arifesinde yine insani yardım malzemeleri taşıyan gemiyi Mersin’den uğurluyoruz" dedi. Vali Çakacak, gönderdikleri yardımların orada yaşayan kadınların, çocukların, insanların bir nebze olsun acılarını hafifletmesini temenni ettiğini belirtti. Çakacak, "Bu yardım malzemeleri de, yüce milletimizin zorda kalan insanların yanında olduğunun küçük bir göstergesidir" diye konuştu.
Kızılay Genel Başkan Vekili İsmail Hakkı Turunç ise gemideki yardım malzemeleri ve dağıtılacağı yerlerle ilgili bilgi verdi. Tunç, "Gemide un ve şeker var. Oradaki yerel insanların çok ihtiyacı olan 178 bin çocuk bezi var. Bunlar kısa bir süre içerisinde oraya ulaştırılacak. Yardım 3 bölgeye gidecek. Etiypya’da Cibuti üzerinden Harar bölgesine gidecek. Bu sefer Kuzey Somali’deki eyaletlere götürülmek üzere çıkıyor yardımlar. İnsanların sıkıntılarının geçmesine bir nebze de olsa katkı sunacak" dedi.
AFAD Sivil Savunma Daire Başkanı Ahmet Atik de bugüne kadar Somali’ye gönderilen yardımların 500 milyon doları aştığını anlattı. Gecen mayıs ayında iyilik  gemisiyle 11 bin ton un ve şeker, 3 konteyner hastane ekipmanı ve 4 konteyner yedek parça gönderdiklerini hatırlatan Ahmet Atik, "Bugün ise Somali halkına toplam 8 bin 500 ton un ve şeker ile 44 palet bebek bezi ulaştıracağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!