Mersin'deki Nusaybinli öğrenciler YGS için memleketlerine gönderildi

Güncelleme Tarihi:

Mersindeki Nusaybinli öğrenciler YGS için memleketlerine gönderildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2016 15:01

- Terör operasyonları nedeniyle daha önce sokağa çıkma yasağı uygulanan Nusaybin'den Mersin'e getirilerek kampa alınan üniversiteye hazırlanan 52 öğrenci, YGS sınavı için memleketlerine uğurlandı

Haberin Devamı

MERSİN (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesindeki 50 üniversiteye hazırlık öğrencisi, sınava hazırlanmaları ve eğitimlerini sürdürmeleri için getirildikleri Mersin'de hazırlıklarını tamamlayarak, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecekleri memleketlerine döndü.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilçede uygulanan sokağa çıkma yasakları ve devam eden olaylar nedeniyle geçtiğimiz ay üniversite sınavlarına hazırlanmaları için Silifke ilçesindeki Silifke Kapızlı Gençlik Kampı'na getirilen 52 öğrenci, yoğun bir ders çalışma programına alındı.

Sınav hazırlıklarını tamamlayan öğrenciler için kampta uğurlama programı düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mükerrem Ekinci, programda yaptığı konuşmada, öğrencilerin gözlerindeki parıltının ülkenin geleceği adına umut verici olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Öğrencileri Mersin'de ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirten Ekinci, "Bütün öğrencilerin gözlerinde eğitim kaygısını ve başarma arzusunu gördüm. Burada bulunan bütün öğrencilerin ileride hayallerindeki mesleğe kavuşacaklarına inanıyorum" diye konuştu.

Eğitim giderleri Mersin Valiliği tarafından karşılanan öğrenciler de kendilerine gösterilen ilgiden dolayı yetkililere teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!