Mersin'de üniversite mezunları işsizler için proje

Güncelleme Tarihi:

Mersinde üniversite mezunları işsizler için proje
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2016 16:44

Mersin'de üniversite mezunları işsizler için proje

Haberin Devamı

MERSİN’de Üniversite mezunu işsiz gençlere lojistik eğitimi verilerek, istihdam fırsatı sunan İş Akademisi Projesi'nin ilk periyodu tamamlandı.
Mersin Üniversitesi ve Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği işbirliğiyle yürütülen 'İş Akademisi' projesinde yapılan çalışmalar, düzenlenen 2’nci Periyot Eğitim Programları Tanıtım Toplantısı'nda kamuoyuna aktarıldı. Rektörlük Binası Senato Salonu'nda yapılan toplantısına Mersin Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ahmet Çamsarı, Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Bölge Temsilcisi Şemsettin Kurtay, proje ortağı kurum temsilcileri, proje yönetim ekibi ve proje eğitmenlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşan Rektör Çamsarı, Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği ile mart ayında başlatılan İş Akademisi Projesi'nin Mersin için önemine değinerek, "Projelerin başlamasından ziyade ilerleyebilmesi ve bir sonuca kavuşabilmesi, çıkan ürünlerin ne kadar işe yaradığını görmek daha önemli. Biz yerel yönetimlerin öneminin farkındayız. Bu nedenle de bize el uzatan yerel yönetimlere gücümüz yettiğince destek vermeye ve destek almaya çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki bu iş birliği, yapıldığı ile çok şey katar" dedi.
2’nci dönem eğitimlerinin 24 Ekim'de başlayacağını ve 2017 Mart ayında tamamlanacağını ifade eden Çamsarı, gelecek 5 ayda yapılması planlanan çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Mersin Üniversitesi olarak bölgenin lokomotifi durumunda olduklarını kaydeden Çamsarı, "Yüzümüzün akıyla bu projeyi tamamladığımızda, vatanımıza, milletimize, bölgemize faydalı bir iş yapmış olacağız" diye konuştu.
Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Soner Çetin ise Mersin Üniversitesi ile bu projeyi ortak gerçekleştirmekten son derece mutlu olduklarını belirterek başka projelerde de bir arada olmayı istediklerini söyledi. Proje kapsamında 7 ay boyunca yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Çetin, şunları söyledi:
"Projeye 253 kişi başvurdu ve bu kişiler arasında mülakat yaparak 60 kursiyer belirlendi. Kursiyerlere 612 saatlik genel beceri ve lojistik mesleki eğitim verildi. Eğitimlerini tamamlayanlar, proje ortağımız UND'nin desteğiyle iş yerlerinde staja başladı. Katılımcılara eğitim ve staj döneminde 10 Euro günlük ödendi. Kariyer Destek Masası Gönüllü Grubu oluşturuldu ve genç işsizlere iş danışmanlığı hizmeti verildi."

MERSİN, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!