Mersin'de uluslararası Bilim Şenliği başladı

Güncelleme Tarihi:

Mersinde uluslararası Bilim Şenliği başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2017 13:47

Mersin'de uluslararası Bilim Şenliği başladı

Haberin Devamı

MERSİN'de TÜBİTAK 4007 – Bilim Şenliği Destekleme Programı kapsamında bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilen ‘Uluslararası Bilim Şenliği’ renkli görüntülerle başladı.
Yenişehir CNR-EXPO Fuar Alanı’ndaki törene Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ahmet Çamsarı, Toros Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yüksel Özdemir, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Programları Müdürü Mustafa Orhan, akademisyenler, öğretmenler, veliler ile çok sayıda yerli ve yabancı öğrenci katıldı. Bilim şenliğin açılışında konuşan Vali Çakacak, yurt içinden ve dışından gelen tüm katılımcı ve konukları yeryüzü cenneti Mersin’de ağırlamaktan memnuniyeti duyduğunu belirterek, "Ülkemiz küresel ölçekte ağırlığını gittikçe arttırıyor. Ülkemizin bu konumunu daha ileri noktalara taşımak, daha güçlü, müreffeh bir ülke olma yolunda eğitim ve sanayi başta olmak üzere tüm sektörlerde daha fazla bilim ve teknoloji üretmesi gerekiyor" dedi.
Özellikle gençlere imkan ve fırsat verildiğinde ulusal ve uluslararası düzeyde önemli başarılara imza atıldığını ifade eden Vali Çakacak, gelecekte bilim ve teknolojiyi daha fazla üreten ve ürettiğini paylaşan bir ülke olmak için bu tür etkinliklerin sayısının arttırılacağını kaydetti. Konuşmasının sonunda, birçok sektörde adından sıkça söz ettiren Mersin’in son dönemde bilim ve teknoloji kenti olarak da anılmaya başladığına değinen Vali Çakacak, şenliğin Mersin’in bu kimliğinin daha da pekişmesine büyük katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.
Mersin Üniversitesi Rektörü Çamsarı da Mersin Üniversitesi’nin toplumda bilim kültürünün oluşması, yaygınlaşması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla pek çok çalışma yürüttüğünü söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz ile TÜBİTAK Bilim ve Toplum Programları Müdürü Mustafa Orhan’ın da birer konuşma yaptığı törende, Vali Özdemir Çakacak ve beraberindeki şenliğin açılış kurdelesi kesti. Açılış sonrasında, fuar alanında öğrenciler tarafından oluşturulan bilimsel eserlerin sergilendiği stantları ilgiyle inceleyen Vali Çakacak ve protokol mensupları,  öğrencilerle yakından ilgilenerek sergilenen projeler ile ilgili detaylı bilgiler aldı.
Şenlik boyunca, uluslararası ve ulusal düzeyde 150 akademisyenin atölye çalışmaları yaptıracak. İl genelinden 400 ortaokul ve lise öğrencisi tarafından sunulan toplam 202 adet projenin sergileneceği ve birçok bilimsel gösterinin düzenleneceği şenliğe, Avusturya, İspanya, Almanya, Azerbaycan, KKTC ve Slovakya, Türkiye’den 27 farklı şehirden 39 kurum katılıyor.

Mustafa ERCAN / MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!