Mersin'de kitap fuarı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Mersinde kitap fuarı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2016 17:04

Mersin'de kitap fuarı açıldı

Haberin Devamı

MERSİN’de 2’nci Kitap Fuarı kapılarını kitapseverlere açtı.
2’nci Mersin CNR Kitap Fuarı’nın açılışına Vali Özdemir Çakacak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da katıldı. Başkan Kocamaz, yaptığı konuşmada cep telefonlarının okumaya engel olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Yolda, sokakta, otobüste, işyerinde, alışveriş merkezlerinde gördüğünüz herkesin elinde ya da kulağında bir cep telefonu var. Bu cep telefonları, özellikle gençler arasındaki mesajlaşma, Türkçemizi de her geçen gün yok ediyor, katlediyor ve bitirmeye çalışıyor. O yüzden bu fuarlar önemli ve bu fuarlarda gençlerin buluşturulması, kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi çok önemli."
Ardından söz alan Vali Çakacak, geçtiğimiz yıl büyük ilgi gören ve 100 binin üzerinde ziyaretçi ağırlayan fuarın yetişkinlerin olduğu kadar çocukların da okuma alışkanlığı kazanmasında çok önemli rol oynadığını söyledi.
CNR Holding Fuar Koordinatörü Mert Duman ve Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tayfur Esen'in de birer konuşma yaptığı töreninde, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından stantlar gezildi. Stantları tek tek gezen ve bilgi alan Vali Çakacak ile Başkan Kocamaz, özellikle fuarı gezmeye gelen öğrencilerle yakından ilgilendi. .
Mersin Valiliği himayesinde, Büyükşehir Belediyesi’nin desteği CNR Holding ve Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen ve bu yılki teması ‘Akdeniz ve Edebiyat’ olarak belirlendi. 220 yayınevinin katıldığı fuar 26 Kasım – 4 Aralık tarihleri arasında 9 gün boyunca ziyaretçilere açık olacak.

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!