Mersin'de iki katlı evin çökmesi

Güncelleme Tarihi:

Mersinde iki katlı evin çökmesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2015 14:54

- Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz: "O dönemlerde yapılan binalarda hesap, kitap işi yok. Binanın kırılan kolonlarına baktığımızda çok ince demir kullanılmış. Bu demirler zamanla çürüyünce de bina çöktü" - "Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak kentsel dönüşüm çalışmalarına en kısa zamanda başlayacağız"

Haberin Devamı

MERSİN (AA) - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, iki katlı evin, kolonlardaki demirlerin zamanla çürümesi nedeniyle çöktüğünü bildirdi.

Kocamaz, AA muhabirine, merkez Akdeniz ilçesinde çöken iki katlı binanın yapımında mühendislik hatası olduğunu söyledi.

Yaklaşık 70 yıllık binanın yapımında birçok eksik bulunduğunu belirlendiğini anlatan Kocamaz, "O dönemlerde yapılan binalarda hesap, kitap işi yok. Binanın kırılan kolonlarına baktığımızda çok ince demir kullanılmış. Bu demirler zamanla çürüyünce de bina çöktü" dedi.

Kocamaz, kentte bu tür yapıların deprem yönetmenliğine de uymadığını ifade ederek, "Bugüne kadar bu yapılarla ilgili önemli bir adım atılmamış, gerekli yaklaşımlar da yapılmamış. Umarım bu üzücü olay, insanların gözünü bir nebze de olsa açar. Biz, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak kentsel dönüşüm çalışmalarına en kısa zamanda başlayacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Çöken evin yanındaki yapıların boşaltıldığını kaydeden Kocamaz, belediye ekiplerinin, diğer görevlilerle çöken ev ve çevresinde teknik çalışma yürüttüğünü belirtti.

Çevredeki binaların sağlamlık derecesinin tespit edileceğini ve önlem alınacağını vurgulayan Kocamaz, şunları söyledi:

"Vatandaşlarımızın hiçbirinin mağdur olmamasını sağlayacağız. Başta kazazede aile olmak üzere olaydan etkilenen diğer ailelere de yardım çalışmalarımız başladı. Bir kısmı otele yerleştirildi. Yardımlarımız, evleri, eşyaları kalmayan vatandaşlarımız rahat bir yere kavuşana kadar devam edecek. Tek tesellimiz, kazada hayat kaybının olmaması. Yaralıların en kısa zamanda sağlığına kavuşmasını diliyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!