Mersin'de 23 Nisan coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Mersinde 23 Nisan coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2016 15:34

Mersin'de 23 Nisan coşkusu

Haberin Devamı

MERSİN'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı renkli görüntülerle kutlandı.
Kentteki ilk etkinlik Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşti. Buradaki etkinliğe Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, CHP Milletvekili Hüseyin Çamak, öğretmenler, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.
Tören öncesi Başkan Kocamaz, alanda bulunan ilkokul öğrencileri ile sohbet edip fotoğraf çektirdi. Milli Eğitim Müdürü Adem Koca'nın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu.
Tören Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Marina'da devam etti. Çeşitli etkinliklerin yer aldığı kutlamada bir öğrenci şiir okudu. Programda izcilerin, halk oyunu ekiplerinin gösterileri ve TRT Çocuk Korosu'nun Türk Halk Müziği konseri yer aldı. Çocukların Vali Özdemir Çakacak ile hatıra fotoğrafı çektirmek için yarışmaları ise renkli görüntüler oluşturdu.
ÇOCUKLARA ARMAĞANLAR
Mersin Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan nedeni ile Erdemli İlçesi'nde bulunan Aslanlı İlkokulu ile Yenişehir İlçesi'ndeki Kocatepe İlkokulu öğrencilerine hediyeler dağıtıldı.
Etkinliğe katılan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Celal Taş "Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz'ın sizlere selamını ve sevgilerini getirdik. Başkanımız Sayın Kocamaz sizlere küçük hediyeler gönderdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun" dedi. Aslanlı İlkokulu'nun basketbol potası ihtiyacını gidermek için de söz veren Taş, okula beden eğitimi derslerinde kullanılmak üzere voleybol, basketbol ve futbol topları da hediye etti. Yaklaşık 800 öğrenciye resim defteri, boya kalemi, Türk Bayrağı ve kalem kutusu dağıtıldı.
Anamur İlçesi'ndeki kutlama ise Akdeniz İlkokulu'nda gerçekleşti. Yaklaşık 2 saat süren etkinlikte öğrencilerin dansları, Atatürk Oratoryosu ve Kafkas oyunları ilgiyle izlendi.

İbrahim MAŞE-Mithat ÜNAL/MERSİN, (DHA)
İM ( /EŞ)(23.04.2016, FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!