Mersin Şehir Hastanesi'ne 6 ayda 1 milyon hasta

Güncelleme Tarihi:

Mersin Şehir Hastanesine 6 ayda 1 milyon hasta
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2017 13:57

Mersin Şehir Hastanesi'ne 6 ayda 1 milyon hasta

Haberin Devamı

MERSİN’de 6 ay önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan Şehir Hastanesi, aradan geçen sürede 1 milyon kişiye sağlık hizmeti verdi. Toplam ameliyat sayısı 28 bin 907, yatak doluluk oranı yüzde 73,8, yoğun bakım doluluk oranı ise yüzde 82 olarak açıklandı.
Şehir Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Recep Aydın ile hastane kampüsü yapımı ve klinik destek teknik hizmetlerini üstlenen CCN Sağlık’ın Mersin İşletme Genel Müdürü A. Vahap Doğan, 6 aylık hizmet sürecini değerlendirdi.
Op. Dr. Aydın, kısa sürede 1 milyon kişiye sağlık hizmeti vermiş olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, şöyle konuştu:
"Türkiye’de kamu-özel işbirliği modelinin ilk örneği olan hastanemiz, 4 bin 570 kişilik tıbbi ve idari kadrosuyla Mersin ve çevre illere hizmet veriyor. 420 doktor ile bin 250 ebe ve hemşiremiz başta olmak üzere tüm birimlerimizle, en iyi sağlık hizmetini 7/24 aynı nitelikte sunma hedefiyle şifa dağıtıyoruz."
Hastanenin kısa sürede tercih edilen bir sağlık kompleksi olduğunu ifade eden Aydın, ilk 6 ayda, toplam ameliyat sayısının 28 bin 907, yatak doluluk oranının yüzde 73,8, yoğun bakım doluluk oranının ise yüzde 82 olarak gerçekleştiğini söyledi. Aydın, en kısa zamanda Tüp Bebek Merkezi, Hiperbarik Oksijen Merkezi, Kemik İliği Merkezi ve Transplantasyon ünitesinin açılışlarını yapacaklarını da dile getirdi.
CCN Sağlık Mersin İşletme Genel Müdürü Doğan da Şehir Hastanesi’nde toplam 19 şirket ve 2 bin 200 personelle hasta ve yakınlarına hizmet verdiklerini belirterek, şöyle devam etti: 
"Grup şirketimiz CCN İnşaat tarafından akıllı bina mimarisi ile inşa edilen hastanede, mekanik altyapısıyla yeni teknolojilere uyumlu otomasyon sistemi kullanılıyor. Mimarisindeki tüm bu özellikler, hastalarının konforlu bir sağlık hizmeti almasına yönelik olarak planlandı. Her biri otel odası konforunda, bin 300 yatak kapasiteli ve 800 hasta odası bulunan hastanemizde, suit, VİP ve standart oda konseptleri ile 210 yoğun bakım yatağı bulunuyor. Hastanemizde, tüm tetkik sonuçlarının bilgisayar ortamında görüntülenerek arşivlenebildiği PACS sistemi kullanılıyor. Kurumumuza başvuran tüm hastalar, gereksinim duydukları tüm sağlık hizmetlerine kolaylıkla ulaşabiliyor. Hastanemiz günlük ortalama 8 bin ayakta, bin 100 yatan hastaya hizmet veren ve günde 24 bin kişinin ziyaret ettiği bir tedavi merkezi konumunda."

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAF)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!