Mersin Milletvekilleri Ve Belediye Başkanlarından Kadınlara Kutlama

Güncelleme Tarihi:

Mersin Milletvekilleri Ve Belediye Başkanlarından Kadınlara Kutlama
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2015 15:17

Mersin milletvekilleri, belediye başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcileri, yayınladıkları mesajlarla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladılar.
AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, yayınladığı mesajda, toplumun temelinin aile, ailenin temelinin de kadın olduğunun altını çizdi. AK Parti Hükümeti olarak kadına karşı şiddetin önlenmesi, kadınların çalışma hayatına girmesi, siyasete katılması ve eğitim imkanlarının arttırılması için birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerini belirten Uzun, ’’Hükümetimiz, kadınlarımızın ülkemizin, erkeklerle birlikte toplumsal sorumluluğu her alanda yüklenecek bilgi ve bilinçte bireyler olarak kamusal yaşamdaki yerlerini almalarını, geleceğimizin önemli bir teminatı olarak görmektedir” dedi.
Uzun, her türlü ayrımcılığın sona erdiği, kadınların kültürel, ekonomik ve siyasi hayatta hak ettikleri yeri aldığı bir dünya temennisiyle tüm kadınları Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.
AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt da mesajında, “Aile kurumunun temel taşı olan kadınlarımızın değerinin sadece bir güne sığdırılarak anlatılmasının mümkün olmadığının farkındayız. Kadın, aile ve toplum arasında önemli bir köprü görevi görmektedir. Kadının sosyal yapıya katkısı büyüktür. Bu nedenle aile kurumunda kadın, sadece çocuklarımızın topluma hazırlanmasında değil, ailede sağlıklı bir iletişim ortamının kurulmasında da etkilidir. Yine 20.yüzyılın başında Atatürk, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere pek çok hakkı kanunlara dayandırarak verirken bu konuda dünyanın pek çok gelişmiş ülkesine de ilham kaynağı olmuştur” ifadelerini kullandı.
AK Parti Mersin Milletvekili Çiğdem Münevver Ökten ise kadınların tarihsel süreçte toplumsal kaderin yönünü değiştirdiklerine dikkat çeker, şunları kaydetti: “Toplumsal anlamda yalnız anne, eş olarak değil o toplumun kaderini değiştirecek bir misyona sahip öngörü ve fedakarlıkla hareket eden kadınlar, çağlar boyu erkeğin yanında omuz omuza ama sessiz, yanında ama isimsiz, çalışma hayatında ama yetersiz de olsalar tarihimizin akışı içindeki gelişen olaylarda birebir etkileri sayesinde toplumsal kaderin yönünü değiştirmişlerdir. Bunun en iyi örneğini tarihimizde de görebiliriz. Tarihimiz, Türk kadınının kahramanlıklarıyla doludur.”
AK Parti hükümetlerinin kadın hakları konusunda yaptığı çalışmalara da değinen Ökten, “AK Parti hükümetleri, son 12 yılda kadına verilen haklar ve ayrımcılık ile mücadele noktasında hukuki düzenlemeler ile aslında eşitlik değil, adalet olması gerektiğinin hep önemini vurgulamıştır” diyerek, Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.
Kadınların senenin sadece bir gününde değil, her gününde hatırlanması gerektiğini vurgulayan AK Parti Mersin İl Başkanı Taşpınar da Dünya Kadınlar Günü’nü kutladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana kadınlarımıza büyük önem verilmiş, kadınlarımızın siyasete aktif katılımlarının sağlanması, kadın istihdamının önündeki engellerin kaldırılması ve kadınlarımızın şiddetten korunması için gerekli yasal düzenlemelerinin yapılması ve 12 Eylül Referandumuyla kadına pozitif ayrımcılığın anayasal güvence altına alınması hükümetimizin bu yöndeki kararlılığının önemli göstergeleri olmuştur. Tüm bu olumlu gelişmelere rağmen, dünyanın en gelişmiş ülkelerinde olduğu gibi kadınların maruz kaldığı şiddet halen önemli bir sorun olarak karşımızda durmaktadır. Bunun önüne sadece yasal düzenlemelerle geçilemeyeceği açıktır. Kadına yönelik şiddetin engellenmesi konusunda toplumumuzun her kesimine görev düşmektedir ve kadını ikinci sınıf gören geleneksel zihniyetin değişmesi gerekmektedir.”
BELEDİYE BAŞKANLARINDAN KUTLAMA
Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla belediye personeline ve vatandaşlara karanfil dağıtarak, tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Tuna yayınladığı mesajda ise “Bir toplumun sağlıklı olabilmesi için öncelikle sağlıklı nesillere gereksinimi vardır. Sağlıklı nesillerin dünyaya gelmesi, kadınların fiziksel, ruhsal, sosyal yönden sağlıklı olmasıyla gerçekleşebilecek bir olgudur. Bunun ön koşulu da kadınların toplumdaki yerini yükseltmektir” dedi.
Kadına yönelik şiddeti nefretle kınadıklarını kaydeden Tuna, şunları kaydetti. “Ne yazık ki, günümüzde yaşanan ‘kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri’ halen en utanç verici insan hakları ihlallerindendir. Biz erkekler unutmamalıyız ki, bizi dünyaya getiren de bir kadındır. Bu sorunların yaşanmaması için herkese önemli görevler düşmektedir.”
Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk de yayınladıkları ortak mesajda, kadınların her alanda uğradığı ayrımcılığın bir insan hakları sorunu olduğunu dile getirdiler. Özellikle son yıllarda kadına yönelik şiddet ve katliamların vahşet ve barbarlık noktasına ulaştığına dikkat çeken Eş Başkanlar Mutlu ve Türk, sorunun çözümü için toplumun bütün kesimlerinin ortak direniş, mücadele ve çaba içerisinde olması gerektiğinin altını çizdiler. “Kadın özgürleşmeden toplum özgürleşemez” diyen Eş Başkanlar, kadına yönelik kırım ve ayrımcılığın önüne geçmek için hükümetin acilen önlem alması gerektiğini kaydettiler.
Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) yönetimi de bir mesaj yayınlayarak, “Erkeklerin yönettiği bir dünyada kadınları ikinci sınıf insan olarak görmeye ve yaşamaya zorlayan sistemde, kadınları ‘korumak’ adına hayata geçirilen erkek zihniyetinin ürünü uygulamalar, kadını toplumdan dışlamaktan, üretimden ve hayatın her alanından uzaklaştırmaktan öteye gitmemekte, kadının üretimden gelen gücünü kullanmasına imkan vermemektedir. Kadının ekonomik, siyasi ve sosyal açılardan aşağı seviyelerde görülmesi, dışlanması, kendi ayakları üzerinde duramayan, korunmaya ve kollanmaya muhtaç ‘aciz’ canlılar olarak algılanmasını normalleştirmektedir. Ve yine bu algıya bağlı olarak kadına şiddet, toplumsal baskı, cinsiyetçi bakış, sömürü, iş yerinde ayrımcılık, tecavüz de olağanlaştırılmakta ve cezasız kalmaktadır. Mersin SMMMO olarak kadına yönelik şiddetin, baskının olmaması için gerekli kanunların bir an önce çıkarılması, toplumun temel değişim aracı olan eğitim sisteminin düzenlenmesi ve kadının eşit statüde olmasının sağlanması gerekliliğini bir kez daha vurguluyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!