Mersin Kızılay’ın resim ve kompozisyon yarışması sonuçlandı

Güncelleme Tarihi:

Mersin Kızılay’ın resim ve kompozisyon yarışması sonuçlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2016 13:27

Mersin Kızılay’ın resim ve kompozisyon yarışması sonuçlandı

Haberin Devamı

 

Türk Kızılayı Mersin Şubesi’nce bu yıl 9’ncusu gerçekleştirilen geleneksel Resim ve Kompozisyon Yarışması sonuçlandı. Lise, ortaokul ve ilkokul öğrencilerinin katılım gösterdiği yarışmanın ödül törenine ilgi büyük oldu.
Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’nde yapılan ödül törenine Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Çamsarı, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Selahattin Serin, Toros Üniversitesi Rektörü Prof.DR. Yüksel Özdemir, Gaziantep Üniversitesi Bölüm Başkan'ı Yaşar Büyükoğlu,
Türk Kızılay Mersin Şube Başkanı Necmi Erdem, MTSO Vakıf Başkanı İbrahim Kiper ve çok sayıda katılımcı katıldı. “Kara gün Dostu Kızılay’dan ne bekliyoruz? Bizler Kızılay’a ne vermeliyiz? Kan vermenin faydaları nelerdir?” temalı resim ve kompozisyon yarışmasına Mersin genelindeki birçok okul katılım gösterdi.
KAN VEREREK HAYAT KURTARMANIN MANEVİYATI
Törende bir konuşma yapan Türk Kızılay Mersin Şube Başkanı Erdem, Türk Kızılay’ının tarihsel gelişimiyle ilgili bilgiler verdi. İnsanların herhangi bir zarara, felakete ve sıkıntıya uğradıkları zaman kendilerine bir yardım eli aradıklarını ifade eden Erdem, “O yardım eli Türk Kızılay’ıdır. Kızılay'ımız savaş deprem sel baskını yangın salgın hastalıkları gibi felakete uğrayanlara yardım elini uzatan dünyanın 2. Büyük yardım kuruluşudur. Ülkemizde ve dünya ülkelerinde meydana gelen tüm afetlerle ihtiyaç sahiplerin yanında olmuştur” dedi.

Törende ödül alan isimler şunlar: Elifnaz Gökçek,Hakan Süsler, Selay Küpeli, Fulya Umucu, Nida Batıyel,Furkan Miras, Volkan Gören, Fuat Dinçer, Rümeyse Meliha Dilekmen, Onur Alp Demir, Volkan Öner, Baran Çıtak, Tuğçe Tuğay, Aslı Manay, Selin Serin, Arda Çamsarı, Akif Arda Aydınlı, Beril Karaoğlu,İpek Gün, Ayda Yıldırım, Arda Hasdemir.

MERSİN, (DHA)
AŞ(EŞ)(06.05.2016)(FOTOĞRAFLI)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!