Mersin’de Hafriyat Ve Moloz Döküm Alanları Belirleniyor

Güncelleme Tarihi:

Mersin’de Hafriyat Ve Moloz Döküm Alanları Belirleniyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2015 16:17

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ, HAFRİYAT VE MOLOZ ATIKLARININ GELİŞİGÜZEL DÖKÜLMESİNİ ÖNLEMEK İÇİN DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, hafriyat ve moloz denetimlerini sürdürüyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Büyükşehirlerin en büyük sorunlarından birinin hafriyat atık döküm sahalarının bulunmaması olduğunu belirterek, döküm alanları belirleme çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar İnşaat A.Ş Hafriyat Müdürlüğü, 2872 sayılı Çevre Kanunu kapsamında hazırlanan ‘Hafriyat Toprağı ve İnşaat Yıkıntı Atıkları Yönetmeliği’ çerçevesinde, Orman Bölge Müdürlüğü’nün, merkez Toroslar ilçesi Çelebili mevkiinde 183 bin metreküp, merkez Yenişehir ilçesi Kara Hacılı mevkiinde ise 535 bin metreküp maden vasfını yitirmiş iki düzenli depolama alanının, hafriyat toprağı ve moloz döküm alanları olarak tahsis edildiğini kaydetti.
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, şehir merkezinde de belediye hizmet alanlarına işlevsellik kazandırmak amacıyla geçici depolama alanları kullanılıyor. Yeni bir uygulama olması nedeniyle ‘Hafriyat Toprağı ve İnşaat Yıkıntı Atıkları’nın kontrol yönetmeliği ve mevzuata uygun ilerleyebilmesi açısından, İmar İnşaat A.Ş, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Zabıta Dairesi Başkanlığı, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ve ilçe belediyeleri ile koordineli olarak çalışmalar devam ediyor.
Çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Kocamaz, büyükşehirlerin en büyük sorunlarından birinin hafriyat atık döküm sahalarının bulunmaması olduğunu belirterek, “Mersin genelinde çevre kirliliğine sebebiyet verecek unsurları ortadan kaldırarak, yaşanılabilir bir şehir oluşturmak amacıyla çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Belirlenen hafriyat toprağı ve moloz döküm alanlarının dışındaki alanların kullanımında yaşanan sorunları gidermek amacıyla ilgili birimlerimiz denetimlerini yaparak, gerekli işlemleri uyguluyor” dedi.
Öte yandan, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 15. maddesinin (o) fıkrasına göre hafriyat toprağı ve moloz döküm alanlarını belirlemek ve taşımalarda çevre kirliliği oluşmaması için gerekli tedbirleri almanın belediyelerin görevi olduğu anımsatılan açıklamada, şunlar kaydedildi: “5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun çevre ile ilgili 41. maddesinin 4. bendinde, ‘İnşaat atık ve artıklarını bunların toplanmasına veya depolanmasına özgü yerler dışına atan kişiye 208 TL’den 6 bin 337 TL’ye kadar idari para cezası verilir. İnşaat faaliyetinin bir tüzel kişi adına yürütülmesi halinde bu tüzel kişi hakkında verilecek idari para cezasının üst sınırı 10 bin 635 TL’dir’ denilmektedir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!