Mersin Cemevi'ne ek bina

Güncelleme Tarihi:

Mersin Cemevine ek bina
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2016 13:16

Mersin Cemevi'ne ek bina

Haberin Devamı

MERSİN’de işadamı Musa Timur tarafından yaptırılan cemevi ek binası hizmete açıldı.
Törene, CHP Miletvekili Hüseyin Çamak, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk,  Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Hasan Engin, Alevi Kültür Dernekleri yönetim kurulu üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşların temsilcileri katıldı.
Açılış Alevi Kültür Dernekleri Şubesi İnanç Kurulu Başkanı Erdoğan Sevin Dede'nin okuduğu 'gülbenk' ile başladı. Ardından söz alan Şube Başkanı Pir Hasan Kılavuz "Cemevi, eşitlik meydanıdır. Cemevi, rızalık alıp, rızalık verme yeridir" diye konuştu.
Hayırsever işadamı Musa Timur ise yaptığı konuşmada, bir yıl önce vefat eden annesi Nazife Timur'u anarak "Tüm ailemizle sana olan şükranlarımızın ifadesinin anısına yaptıklarımızla ve bundan sonra yapacaklarımızla seni anıtlaştırmak istiyoruz. Seni yüreklerimizin derinliklerinde yaşatacağız" dedi.  
Konuşmaların ardından cemevi ek hizmet binasının açılış kurdelesi Timur Ailesi ve cemevi yöneticileri tarafından kesildi. Törenin ardından Nazife Timur için ölümünün birinci yılı nedeniyle hayır yemeği verildi.

MERSİN, (DHA)
(16.05.2016),(FOTOĞRAFLI)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!