Mersin'in resmini çiziyorlar

Güncelleme Tarihi:

Mersinin resmini çiziyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2018 15:37

Mersin'in resmini çiziyorlar

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Ressamlar Buluşması sürüyor. 11 ülkeden 29 ressam, şehre özgü tarihi ve doğal güzellikleri resmediyor.
Organizasyona katılan ressamlar, etkinlikle ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Tunceli'nin Nazımiye ilçe kırsalında donarak şehit olan uzman çavuşlar Ferruh Dikmen ile Asım Türkel'i tuvale yansıtan Yusuf Tarım, "Bu yıl Kızkalesi'ni resmediyorum ve Kızkalesi'nin önündeki kayıklara Mersinli iki şehidimizin ismini verdim. Şehit olan askerlerin Mersinli olduğunu Bodrum Havalimanı'nda duydum ve o an tablomda onları resmetmeye karar verdim. Kahramanlarımızın  isimlerini mutlaka bir yere yazmalıyım diye düşündüm. Hem tarihi Kızkalesi'ni çizdim hem de şehitlerin isimlerini bu şekilde ölümsüzleştirdim" dedi.
Azerbaycan Türkü Ressam Vahit Novruzov ise "Mersin'in tarihi yerlerini gezdik. Ben de Kanlıdivane'yi resmediyorum. Mersin çok güzel bir yer. Eskiden buranın çöl gibi sıcak olduğunu düşünüyordum ama geldim ve gördüm ki havası kadar insanları da sıcak, doğası çok güzel. Geçmişte zengin medeniyetlere ev sahipliği yapan kentin farklı kültürleri ve farklı bakış açıları var. Bu açıdan Mersin çok hoşumuza gitti" ifadelerini kullandı. Ressamların eserleri 3 Kasım'dan itibaren sergilenmeye başlayacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!