Mersin'de CHP'den alternatif kutlama

Güncelleme Tarihi:

Mersinde CHPden alternatif kutlama
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2018 14:47

Mersin'de CHP'den alternatif kutlama

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN'de CHP il ve Tarsus ilçe başkanlıkları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı alternatif bir törenle kutladı.
Kent merkezindeki Atatürk Evi önünde toplanan CHP İl Başkanlığı üyeleri, buradan Cumhuriyet Alanı'na yürüyüp Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Bir konuşma yapan İl Başkanı Adil Aktay, "Ülkesini işgalcilerden temizleyen onurlu bir halkın, bağımsızlığını ve egemenliğini bütün dünyaya ilan ettiği gündür 29 Ekim. Cumhuriyet, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu, halkın iradesinin üstünde bir iradenin tanınmadığı rejimin adıdır" dedi.
'DUYARLILIK ÇAĞRISI'
Tarsus'taki törende konuşan Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk ise şunları söyledi:
"Cumhuriyetimizin 95.yılı dolayısıyla toplumun tüm kesimlerini bir kez daha laiklik konusunda duyarlı olmaya çağırıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müridler, meczuplar memleketi olmaktan biran önce kurtarılmalıdır. Biz Cumhuriyeti, 'kimsesizlerin kimsesi' olarak biliriz. Cumhuriyet Bayramı'na, Cumhuriyet kazanımlarına saygı duymayanların inadına bayramımızı milyonlarla kutlamaya devam edeceğiz.Yaşasın Atatürk Cumhuriyeti."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!