'Marketler hedef gösterilmekten rahatsız'

Güncelleme Tarihi:

Marketler hedef gösterilmekten rahatsız
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2018 10:03

'Marketler hedef gösterilmekten rahatsız'

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 7 No'lu Perakende Gıda ve Muhtelif Ticaret Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Aykun, enflasyon artışında marketlerin haksız yere hedef gösterildiğini belirterek, "Çok ciddi karlar elde edilse bu dönemde marketler kapanmak yerine çok sayıda yenisi açılırdı. Yanlış algılar oluşturmak yerine sorun, gerçek kaynağında aranmalıdır" dedi.
Sektöre ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aykun, "Enflasyon artış sebebi olarak marketler öne çıkarılıyor. Hedefe marketler konuluyor. Enflasyonun büyük kısmı perakendeciden kaynaklanıyor gibi gösteriliyor. Oysa bizlerin çok yüksek kazançları yok. Yılbaşından bu yana elektriğe 3 kez zam geldi. Yakıta aynı şekilde zam geldi. Poşetler en büyük gider kalemlerimizden ve plastiğe ciddi zamlar geldi. Kiralarımız TEFE, TÜFE oranında yükseldi. Girdi maliyetleri yüzde 50-60 arasında arttı. Maliyetler eklendiğinde fiyatlar yükseliyor. Enflasyonun sebebi marketçi olamaz. Çok ciddi karlar elde edilse bu dönemde marketler kapanmak yerine çok sayıda yenisi açılırdı. Yanlış algılar oluşturmak yerine sorun, gerçek kaynağında aranmalıdır" diye konuştu.
Perakendecilerin enflasyonla mücadele ettiğini vurgulayan Aykun, şunları söyledi:
"Bizler de toplum içinde aynı zamanda birer tüketiciyiz. Enflasyonun yükselmesinin hiçbirimize yarar sağlayacağına inanmıyoruz. Şu anda tüm perakendeciler işyerlerinde enflasyonla mücadelede adına hükümetimizin belirttiği 50 adetinde üzerinde üründe yüzde 10'dan fazla indirimle elinden geleni yapmaktadır."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!