Kadına şiddet, Mersin'de protesto edildi

Güncelleme Tarihi:

Kadına şiddet, Mersinde protesto edildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2018 12:51

Kadına şiddet, Mersin'de protesto edildi

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN'de CHP'li kadınlar, yaptıkları basın açıklaması ile kadına yönelik şiddeti protesto etti.
Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki Özgecan Arslan Meydanı'nda toplanan kadınlar adına açıklama yapan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Pakize Esen, "2018'in ilk 9 ayında 183 kadın ve 10 çocuk öldürdü, 50 kadına tecavüz edildi, 162 kadın tacize uğradı, 375 kadına zorla seks işçiliği yaptırıldı, 279 kız çocuğu cinsel istismara maruz kaldı, 316 kadın yaralandı. Bunlar sadece medyaya yansıyanlar. Tacizler, evde, sokakta, belediye otobüsünde yaşandı. Yani kadınlar hiçbir yerde güvende değil" diye konuştu.
Kadınların bulunmadığı bir dünyanın düşünülemeyeceğini vurgulayan Esen, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için izlenecek adımlardan söz ederek ŞÖYLE KONUŞTU:
"Kadına yönelik şiddetin önüne geçmek için ayrıştıran ve ötekileştirilen dil terk edilmelidir. Kadın istihdamı artırılmalı, kadınların çalışma yaşamında eşit koşullarda daha çok yer alması sağlanmalıdır. Kadına ve çocuğa yönelik, şiddet ve cinsel istismara karşı iyi hal indirimi kullanılmamalı, aksine en üst seviyeden ceza verilmelidir. Kız çocuklarının erken yaşta evlenmelerinin önüne geçilmeli, eşit eğitim almaları sağlanmalıdır. Güçlü kadının; güçlü toplum, güçlü ekonomi ve güçlü demokrasiye giden yolun kadın cinayetlerine mücadeleden geçtiğini unutmayalım. Şiddete karşı kararlı duruşumuz, bu şiddet kültürünü değiştirmeye, yok etmeye yetecektir."

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!