Engellilere iş arama anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Engellilere iş arama anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2018 15:00

Engellilere iş arama anlatıldı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü bünyesindeki İş Kulübü işitme engellilere iş arama becerileri, CV hazırlama ve mülakat teknikleri, iş hayatının beklentileri eğitimi verdi.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü bünyesinde 2017 döneminde dezavantajlı grupların istihdam edilebilirliğini arttırmak amacıyla kurulan İş Kulübü faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Mersin Şefkat İşitme Engelliler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezi işbirliği ile işitme engelliler, İş Kulübü hizmetleri kapsamında iş arama becerileri, CV hazırlama ve mülakat teknikleri, iş hayatının beklentileri, İŞKUR Hizmetleri konularında eğitimler sonrasında sertifikaları verildi.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlu, İş Kulüplerinin 'Bu kulüpte Engel Yok İş Var' sloganıyla İŞKUR’ların en önemli hizmetlerinden birini gerçekleştirdiğini belirterek, özellikle dezavantajlı grupların istihdam edilebilirliğini arttırmak amacıyla program ve hizmetlerini çeşitlendiren İŞKUR’ların yeni nesil teşvik modelleri ile işgücü piyasasında etkinliğini önemli oranda arttırdığını söyledi.
Kutlu, İş Kulübü faaliyetleri kapsamında iş ve meslek danışmanları tarafından verilen eğitimlerden sonra sertifika almaya hak kazanan engellilerin iş hayatına kazandırılması amacıyla çalışmalara devam edeceklerini sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!