Başkan Yeşilboğaz: Çocuk cezaevleri ıslah edilmeli

Güncelleme Tarihi:

Başkan Yeşilboğaz: Çocuk cezaevleri ıslah edilmeli
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2018 15:10

Başkan Yeşilboğaz: Çocuk cezaevleri ıslah edilmeli

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, çocuk cezaevlerinin acil olarak ıslah edilmesi gerektiğini söyledi.
Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ve Baro Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Burcu Düzen, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı.
Mersin Barosu Yönetim Kurlu, çocuk hakları merkezi üyeleri ve avukatların katılımıyla adliyedeki baro odasında yapılan açıklamasında konuşan Baro Başkanı Yeşilboğaz, 21’nci yüzyılda hala çocuk haklarının tartışma konusu yapılmasını ve çocuk hakları ile ilgili herhangi bir ilerleme kaydedilememiş olmasını üzüntüyle karşıladıklarını dile getirdi. Başkan Yeşilboğaz, Türkiye’nin komşularında yaşanan savaşların ülkemizde çocuk istismarının, hakları ihlallerinin en büyük nedenlerinden birisi olduğunu belirterek, " Ülkemizde çocuk cezaevleri ciddi anlamda bir sorundur ve çocuk cezaevlerinin öncelikle ciddi anlamda ıslah edilmesi gerekiyor" dedi.
Daha sonra söz alan Baro Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Düzen de, "Türkiye’de 2 milyona yakın çocuk işçi bulunuyor. Bu çocuklar, yasak olmasına rağmen tehlikeli işlerde çalıştırılmaktadır. En çok korunması gereken bireyler olarak korunmasız, acımasız alanlarda ucuz işgücü olarak kullanılmaktadır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!