Başkan Pamuk: Okullarımızın standartları yükselirse, eğitimin kalitesi de yükselir

Güncelleme Tarihi:

Başkan Pamuk: Okullarımızın standartları yükselirse, eğitimin kalitesi de yükselir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2018 13:31

Başkan Pamuk: Okullarımızın standartları yükselirse, eğitimin kalitesi de yükselir

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN'de merkez Akdeniz İlçe Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, belediye olarak okullara ve eğitime katkı vermeye devam edeceklerini dile getirerek, "Okullarımızın standartları yükselirse, eğitimin kalitesi de yükselir" dedi.
Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Âdem Şimşek, Şube ve Okul Müdürleri ile Okul Aile Birlikleri Başkanlarının katılımıyla 'Akdeniz İlçesi Eğitim Değerlendirme Toplantısı’ yapıldı.
Toplantıda konuşan Başkan Pamuk, "Eğitimin altyapısının ıslah edilmesi, standartlarının yükseltilmesi noktasında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul müdürlerimizle işbirliği içerisinde bir yıldır çalışma yürüttüklerini belirterek, "Birçok okulumuza küçük de olsa katkı sağlamaya çalıştık. Bundan sonra da yine aynı şekilde bu katkı devam edecek. Ama istedik ki bizim göremediğimiz veya özellikle okul müdürlerimiz veya okul aile birliği başkanlarımızın vurgulamak istediği bir husus olursa, yine bir araya gelelim, genel bir değerlendirme yapalım ve ona göre kendimize bir yol haritası çizelim istiyoruz. Okul müdürlerimizden bir takım tespitler elde ettik. Bugün özellikle okul-aile birliği başkanlarının da fikir ve düşüncelerini almak istiyoruz" dedi.
Başkan Pamuk; okulların fiziki standartlarını yükseltmek ve imkânlarını iyileştirmek amacıyla kaymakamlık ve belediye olarak konuya hassasiyetle yaklaştıklarını ifade ederek, ilçede bulunan 110 okulun boya, badana, tadilat, çevre düzenlemesi, okul bahçesine çocuk oyun grubu kurulması gibi hizmetleri yerine getirdiklerini söyledi.
Toplantının sonuna doğru söz alan okul müdürleri ve okul aile birlik başkanları, Akdeniz Belediyesi tarafından okul binalarına ve okul bahçelerine sunulan bakım ve tadilat çalışmalarının yanı sıra, özellikle okul bahçelerine kurulan çocuk oyun grupları nedeniyle Başkan Pamuk’a teşekkür etti. Bazı okul müdürleri ve okul aile birlik başkanları da okullarının civarında bulunan yolların ışıklandırılması ve güvenliği, öğrencilerinin bilim-teknik yarışma ve fuarlarına katılımında ulaşımlarının sağlanması, okul bahçelerinin bakımı, çocuk oyun grubu ve kamelya kurulması, çevre koruma duvarlarının güçlendirilmesi ve binaların boyanması gibi konularda taleplerini dile getirdi. Başkan Pamuk, dile getirilen taleplerin takipçisi olacağını söyledi, imkânlar ölçüsünde de anlatılan taleplerin çözüleceğinin sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!