Başkan Hamit Tuna, okulları ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Başkan Hamit Tuna, okulları ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2018 14:50

Başkan Hamit Tuna, okulları ziyaret etti

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN'de Toroslar Belediye Başkanı ve MHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, "Toroslar, Mersin'in en fazla eğitim kurumuna sahip ve Türkiye'de en fazla okul yeri veren belediye konumundadır. Eğitim kurumlarımızdan hiçbir zaman elimizi çekmedik. Eğitim ve öğretime desteklerimiz artarak devam edecektir" dedi.
Tuna, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kent merkezindeki okulları ziyaret etti. Kendisinin de Isparta Endüstri Meslek Lisesi'nde teknik öğretmenlik yaptığını ve göreve 24 Kasım 1982'de başladığını belirten Tuna, eğitim-öğretime büyük önem verdiklerini söyledi. Toroslar'ı eğitim ve gençliğin merkezi haline getirdiklerini dile getiren Tuna, "Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 25 okul yeri verdik. Bu girişimimizle Toroslar, Mersin'in en fazla eğitim kurumuna sahip ve Türkiye'de en fazla okul yeri veren belediye konumundadır. Öğrencilerimizin daha sağlıklı, temiz ve hijyenik ortamlarda eğitim almalarını sağlamak amacıyla, okul müdürlerimiz ile hep istişare içerisinde olduk. Eğitim kurumlarına yaptığımız bakım ve destek çalışmalarının yanı sıra her eğitim öğretim yılı öncesinde 20 okulumuzun dış cephe boyamasını da yaparak, okul idarecilerimize kolaylıklar sağladık. Biz eğitim kurumlarımızdan hiçbir zaman elimizi çekmedik. Eğitim ve öğretime desteklerimiz, bundan sonra da artarak devam edecektir" dedi.
24 Kasım Öğretmenler Gününü de kutlayan Başkan Tuna, "Toplumun şekillenmesinde çok önemli katkıları olan eli öpülesi öğretmenlerimizin de sadece 24 Kasım'da değil, her zaman yanlarında olmalıyız ve anlamalıyız. Başta Başöğretmen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarken, emekli olan ve eğitime devam tüm eğitim camiamızın Öğretmenler Gününü en içten duygularımla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!