Limonun fiyatı üreticiyi sevindirdi

Güncelleme Tarihi:

Limonun fiyatı üreticiyi sevindirdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 15:29

- Türkiye'nin limon ihtiyacının yüzde 65'ini karşılayan Erdemli ilçesinde, limonun dalındaki kilogram fiyatının 2 lira 30 kuruşa kadar çıkması üreticiyi memnun etti

Haberin Devamı

MERSİN (AA) - Türkiye'nin limon ihtiyacının yüzde 65’inin karşılandığı Erdemli ilçesinde, limonun dalındaki kilogram fiyatının 2 lira 30 kuruşa kadar çıkması üreticiyi sevindirdi.

Mersin Turunçgil Üreticileri Birliği (MERTUB) Başkanı Ahmet Dursen Şahin, ilçede limon hasadı yapan bahçeleri gezerek üreticilerle görüştü.

Limon yetiştiriciliği yapan Doğan Çiftçi’nin bahçesindeki hasada katılan Şahin, burada gazetecilere, limonun dalındaki kilogram fiyatının 2 lira 30 kuruşa kadar çıktığını söyledi. Limon fiyatlarının üreticileri memnun ettiğini anlatan Şahin, ''Türkiye'nin limon deposu olarak bilinen Erdemli’de bu yıl yaklaşık 300 bin ton limon hasadının yapılması bekleniyor. Geçmiş yıllarda limon fiyatları hiç bu kadar yüksek olmamıştı. Limon fiyatının bu yıl 2 lira 30 kuruşa kadar çıkması, limonda fiyat rekorunun kırılmasına neden oldu" dedi.

Haberin Devamı

Rusya'nın Türkiye’den gelen ürünlere ambargo koymasının limona yansımadığını kaydeden Şahin, ''Biz şu anda Rusya başta olmak üzere Ukrayna ve diğer Balkan ülkeleriyle Irak'a limon ihracatı yapıyoruz. Yıllardır limon üreticisi hep zarar ediyordu. İlaç ve gübre parasını dahi çıkaramıyordu. Ama şimdi dalında çok güzel fiyatlarda satış yapabiliyorlar. Bizim dileğimiz bu durumun sürekli devam etmesidir'' diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!