Kocamaz: Otogarda kiracı firma, işgalci konumunda

Güncelleme Tarihi:

Kocamaz: Otogarda kiracı firma, işgalci konumunda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2016 15:27

Kocamaz: Otogarda kiracı firma, işgalci konumunda

Haberin Devamı

MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali'den gelen şikayetlerin artması üzerine yönetimi olarak otogarda inceleme yapıklarını, kiracı firmanın şu an 'işgalci' konumunda olduğunu söyledi.
Yazılı açıklama yapan Başkan Kocamaz, otogarda ilgililerin görevlerini yapmalarının engellendiğini, hukuka aykırı bir durum yaşandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
''Hukuki süreçlerin yavaş işlemesinden de faydalananlar kendi kurulu düzenlerini devam ettirmek için baskı, tehdit ve yıldırma gayretlerini son zamanlarda artırmışlardır. Giriş çıkışlarda hiçbir yetkisi olmayanlar otobüs ve binek araçlardan tehditle ücretler alıyor, Belediyenin, dolayısıyla kamunun hakkı adeta gasp ediliyordu. Biz de bugün sabah otogara giderek, bu kanunsuzlukları bizzat yerinde tespit ettik. Bunca yıllık yöneticilik hayatımda böyle bir ayıbı ne gördüm, ne de yaşadım. Mersin’de kendini 'Ali kıran baş kesen' ilan edenler var. Devlete de belediyeye de kafa tutanlar var. Bu cesareti kimden, kimlerden alıyorlar?''
Kiracı firmanın şu an 'işgalci' konumunda olduğunu ve ihalede kendisine tanınmayan hak ve yetkileri kullandığını belirten Kocamaz, şöyle devam etti:
''Esnaf tehdit ediliyor, otogarda kaos yaratılıyor, insanlar zulüm görüyor. Haksız kazançlar sağlanıyor. Zabıta ve kolluk kuvvetleri saldırıya uğruyor, müdürler tehdit ediliyor, otogarda silahlı adamlar dolaştırılıyor. Buna seyirci kalınamaz. Şimşek Grubu’nun kira bedelinin indirilmesi talebiyle açtığı dava red ile sonuçlanmıştır. Bu karar haklılığımızın bir kere daha teyididir. Büyükşehir Belediyesi yönetimi olarak herhangi bir nahoş hadiseye meydan verilmemesi ve halkın huzurunun tehdit edilmemesi için yoğun bir gayret içerisindeyiz. Otogarda bizzat müstecirin ortaya koyduğu provokasyona yönelik tavırlara hiçbir arkadaşımızın alet olmaması gerektiğini hatırlatıyor, her şeyin hukuk çerçevesinde çözüme kavuşturulması için Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak sonuna kadar mücadele edeceğimizin bilinmesini istiyorum.''

MERSİN/ DHA
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!