Kadın hekimler savaş istemiyor

Güncelleme Tarihi:

Kadın hekimler savaş istemiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2016 15:49

Kadın hekimler savaş istemiyor

Haberin Devamı

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)- MERSİN Tabip Odası tarafından düzenlenen 'Savaş ve Kadın' temalı 4'ncü Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kongresi'nin açıklanan sonuç bildirgesinde kadın hekimler savaş istemediklerini bildirdi.
4'ncü Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kongresi'nin sonuç bildirgesi merkez Akdeniz İlçesi Özgür Çocuk Parkı'nda Türk Tabipler Birliği Kadın Hakları Kadın Sorunları üyesi Prof.Dr. Nilay Etiler, Türk Tabipler Merkez Konseyi Yönetim Kurulu üyesi Dr. Selma Güner, Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Ful Uğurhan ile kadın hekimlerin katılımıyla açıklandı. Dr. Selma Güner, kongreyi savaşın yaralarını sarmak üzere planladıklarını ve burada karşılıklı fikir alış verişiyle önemli sonuçların ortaya çıktığını söyledi. Prof. Dr. Nilay Etiler ise düzenlenen kongrede konuşulmayan konuları gündeme getirdiklerini ve ele alınan konuların her boyutuyla tartışıldığını dile getirdi. Hekimler olarak şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını ifade eden Etiler, "Kongrede savaşın kadın ve sağlık boyutunu konuştuk. Biz hekimler her türlü şiddetle karşı karşıya gelen bir meslek grubuyuz. Şiddetin bireysel boyutundan, en üst düzeyine kadar karşıyız. Şiddetin her türlüsüne olduğu gibi savaşa da karşıyız. Kongrede zengin konuşmalar oldu. Alan çalışmaları tartışıldı" dedi.
KADIN HER TÜRLÜ ŞİDDETİN HEDEFİ
Mersin Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Ayşe Sıdıka Çöl, kongrenin sonuç bildirgesini açıkladı. Çöl, kongrede savaşın nedenleri, araçları, kadınlara ve kadın sağlığına etkilerinin her boyutuyla ele alındığını söyledi. Savaşların insanların ayrıcalık oluşturmak, iktidar olmak ve yüzündeki kaynaklara el koymak için yapıldığını kaydeden Çöl, şöyle konuştu:
"Kadın bedenine yönelen şiddet savaş silahı olmakta, kadın bedeni fethedilmesi gereken topraklar gibi taciz, tecavüz ve her türlü şiddetin hedefi olmaktadır. Biz kadın hekimler savaştan kaçan insanlar için yüreklerimizdeki ve zihinlerimizdeki sınırları kaldırıyoruz. Mülteci, sığınmacı, göçmen, yerinden terk edilmiş kadınlarla kucaklaştığımız daha sıkı bağlar kurma kararındayız. Çünkü 'İnsanlar arasındaki duygusal bağları güçlendiren her şey savaşa karşıdır.' Bu bağlamda da kongremiz bazı sonuçlara varmıştır."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!