İşadamları Duhok’ta yatırım arayışında

Güncelleme Tarihi:

İşadamları Duhok’ta yatırım arayışında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2017 11:37

İşadamları Duhok’ta yatırım arayışında

Haberin Devamı

GENEL merkezi Mersin'de bulunan Türkiye Irak Sanayici ve İşadamları Derneği (TISİAD) tarafından Kuzey Irak'daki Duhok kentinde düzenlenen 1.Duhok Yatırım Zirvesi'nin üçüncü gününde Irak Kürdistan Bölgesi ile Türk iş adamları bir araya geldi.
Duhok'taki Nevruz Üniversitesi'nin Rektörü Dr.Amad Duhuki, etkinliğin ilk konuşmacısı olarak, üniversite ve bölge hakkında katılımcılara bilgi verdi. Daha sonra söz alan Mardin OSB Başkanı Nasır Duyan, OSB olarak ihracatlarının yüzde 90'ını Irak Kürdistan'ına yaptıklarını vurguladı. Duyan "Dolayısıyla hem Irak, hem Irak Kürdistan'ı bizim için çok önemli. Hem dostluk, akrabalık hem de ekonomik olarak bizim için ayrı bir önem ve ayrı bir değer taşıyor" dedi.
Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ise Türkiye'de uygulanan yatırım teşvikleri konusuna değinerek, şunları kaydetti: "Bizim yapmak istediğimiz model şu, Türkiye'deki yatırımcı ile Duhok'taki yatırımcıları eşleştirmek. Ona belki ortak olabilmek. Onun buradaki ayağı olabilmek ya da Türkiye'de ayağı olabilmeyi sağlamak."
Toplantıda Adana Ticaret Odası'nı temsil eden Emin Yumuşak, odalarının çalışmaları hakkında bilgi aktardı.
Son olarak konuşan TISİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Duhok Ticaret ve Sanayi Odası ile TISİAD işbirliğiyle Yatırım İzleme Kurulu kuracaklarını söyledi.
Katılımcılar daha sonra Duhok Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikaları gezdi.

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!