Huzurevi Sakinleri, Sahneledikleri Çanakkale Oratoryosu İle Destanı Yeniden Yaşattılar

Güncelleme Tarihi:

Huzurevi Sakinleri, Sahneledikleri Çanakkale Oratoryosu İle Destanı Yeniden Yaşattılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2015 15:35

TOROSLAR BELEDİYESİ’NİN, 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 100. YILDÖNÜMÜ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ KAPSAMINDA, MERSİN YARDIM VE İYİLİK VAKFI HUZUREVİ VE LİONS KULÜBÜ İLE BİRLİKTE DÜZENLEDİĞİ ‘ÇANAKKALE DESTANI ORATORYOSU' BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI.

Toroslar Belediyesi’nin, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü kapsamında, Mersin Yardım ve İyilik Vakfı Huzurevi ve Lions Kulübü ile birlikte düzenlediği ‘Çanakkale Destanı Oratoryosu’ büyük beğeni topladı.
Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen oratoryoda sahneye çıkan Huzurevi sakinleri, vatandaşlara duygusal anlar yaşattı. Çanakkale şiirleri, ağıtlar ve türkülerin de yer aldığı etkinlik öncesinde Toroslar Belediyesi tarafından vatandaşlara hedik ikram edilirken, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Gazeteci Haldun Okdemir tarafından derlenen Atatürk’ün fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışını gerçekleştirdi.
Programa, Mersin Lions Kulübü 2014-2015 Hizmet Dönemı Başkanı Zehra Mehtap Akbaş, Türkiye Lions Kulüpleri Federasyonu 118-K yönetim çevresi Atatürk ve Cumhuriyet Etkinlikleri Başkanı Semih Sal, Mersin Yardım ve İyilik Vakfı Huzurevi Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Kızılay Derneği Mersin Şube Başkanı Necmi Erdem, Mersin Yardım ve İyilik Vakfı Huzurevi Mütevelli Heyeti Başkanı Halil Kur, İl ve ilçe kurum müdürleri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı. Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılışı konuşmalarını ise Türkiye Lions Kulüpleri Federasyonu 118-K yönetim çevresi Atatürk ve Cumhuriyet Etkinlikleri Başkanı Semih Sal ile Mersin Yardım ve İyilik Vakfı Huzurevi Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Kızılay Derneği Mersin Şube Başkanı Necmi Erdem yaptı.
Konuşmalarında Çanakkale Zaferi’nin 100.yıldönümünü kutlayan Sal ve Erdem, Çanakkale Destanı Oratoryosunun organize edilmesine sunduğu katkılarından dolayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür ettiler.
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise Çanakkale destanının inanmışlığın ve zaferin yolu olduğunu vurgulayarak, Çanakkale Zaferi’nin 100.yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Programda emeği geçen Mersin Yardım ve İyilik Vakfı Huzurevi ve Lions Kulübü yöneticileri ile oratoryoyu izlemeye gelen katılımcılara teşekkür eden Tuna, "Vatanı uğruna canını feda etmiş şehitlerimizi anmak ve milletleri millet yapan tarih şuurunu gelecek nesillere aktarmak amacıyla bu tür etkinliklere önem veriyoruz. Çanakkale destanı, dünyada eşi benzeri olmayan, atalarımızın yazmış olduğu, yokluk içerisinde olunmasına rağmen, umutların tükendiği yerde Türk’ün kudreti başlar mısralarını bize getiren bir destandır. Böyle asil Ataların evlatları olmaktan hep gurur duyuyoruz. Bizler de gelecek nesillerimize tarih şuurunu aktarmaya çalışıyoruz. Kolay elde edilmemiş vatan toprağımıza sahip çıkma anlamında onların daha şuurlu, milli reflekslerle dolu olması için gayret ediyoruz. Tarihimizi doğru bilmemiz lazım. Tarihini bilmeyenlerin coğrafyalarını başkaları çizer. Tarih boyunca Türk milleti asla manda ve himayeyi kabul etmemiştir. Bu coğrafyada Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Huzurevi sakinleri tarafından sahnelenen Çanakkale Destanı Oratoryosu katılımcılara duygulu anlar yaşatırken, gönüllülerden oluşan bir grubun söylediği Çanakkale Türküleri de ayakta alkışlandı. Etkinliğin sonunda katkılarından dolayı Başkan Tuna’ya plaket verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!