Heykelde Metal Atölyesi’nin Başarısı

Güncelleme Tarihi:

Heykelde Metal Atölyesi’nin Başarısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2015 11:23

MERSİN ÜNİVERSİTESİ (MEÜ) GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ HEYKEL BÖLÜMÜ VE GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ HEYKEL ANASANAT DALI METAL ATÖLYESİ ÖĞRENCİLERİ, KATILDIKLARI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERDEN ÖDÜL VE SERGİLEME HAKKI KAZANARAK DÖNDÜ.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü ve Güzel Sanatlar Enstitüsü Heykel Anasanat Dalı Metal Atölyesi öğrencileri, katıldıkları çeşitli etkinliklerden ödül ve sergileme hakkı kazanarak döndü.
Uzmanlık alanı metal olan heykel öğrencileri, farklı üniversitelerden çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleşen çeşitli etkinliklerden birincilik ödülü, jüri özel ödülü ve sergileme hakkı kazandı. MEÜ Güzel Sanatlar Enstitüsü Heykel Anasanat Dalı yüksek lisans öğrencisi Hüseyin Güven, Erdemir Grubu tarafından düzenlenen ’Çelik ve Yaşam Ulusal Çelik Heykel Öğrenci Yarışması’nda birincilik ödülü alırken, Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü 3. sınıf öğrencisi İsmail Safa jüri özel ödülüne layık görüldü. Heykel Bölümü 4. sınıf öğrencileri Serdal Özdemir ve Nurettin Yurt ise aynı yarışmada sergileme hakkı kazandı.
Yüksek lisans öğrencisi Ayşe Alp ile lisans öğrencileri Nurettin Yurt ve Nesrin Esendemir Şahin’in metal heykelleri de Turkmall Sanat’ın düzenlediği Anadolu’dan Genç Sanat-1 etkinliğinde sergilenmeye değer görüldü. İzmir’de düzenlenen Turgut Pura Vakfı 34. Heykel Yarışması’nda ise Heykel Bölümü 3. sınıf öğrencisi Ebru Kıdıman, eserini sergilemeye hak kazanan bir diğer öğrenci oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!