Her ihtiyaç sahibine 'Dosteli'

Güncelleme Tarihi:

Her ihtiyaç sahibine Dosteli
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2017 14:47

Her ihtiyaç sahibine 'Dosteli'

Haberin Devamı

MERSİN Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Dosteli Sosyal Market, açıldığı günden bu yana toplamda 13 bin ihtiyaç sahibine ulaşarak, maddi imkansızlıklar nedeni ile geçim sıkıntısı çekenlerin yükünü hafifletti.
Akdeniz İlçesi'nde bulunan ve kent genelinde diğer merkez ilçelere de hizmet vererek vatandaşlara ulaşan Dosteli Market Erdemli’de hizmete açılan şubesiyle de ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşıyor. Eylül ayının sonunda Silifke’de ve Aralık ayında da Tarsus’ta açılması planlanan Dosteli Market ile daha fazla vatandaşa hizmet götürülecek ve Büyükşehir’in dost eli ilçelere de uzanacak.
Dosteli Market’in sunduğu imkânlardan yararlanmak isteyen vatandaşların isimleri durum tespit listesine yazılıyor ve kısa zaman içerisinde harekete geçen sosyal hizmet uzmanları, başvuruyu değerlendirerek, başvuru sahibinin bir ‘Mersin Kart’ edinmesini sağlıyor. Kart sahibi olan vatandaşlar, bu yolla kartına yüklenen puanlar karşılığında her ay veya isterlerse 2 ayda bir, gıdadan, temizlik malzemesine ve bebek bezine kadar geniş ürün yelpazesiyle alışveriş yapma imkânı buluyor. Kartlara, kullanıcılar hiçbir ücret ödemeden sahip olabilirlerken, Büyükşehir Belediyesi tarafından her ay yükleme yapılıyor ve kullanılmayan puanlar, kartta kalmaya devam ediyor. 2 ay içerisinde kullanılmayan kartlar bloke ediliyor.

 

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!