Festival coşkusu Manuş Baba ile başladı

Güncelleme Tarihi:

Festival coşkusu Manuş Baba ile başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2018 11:54

Festival coşkusu Manuş Baba ile başladı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN’in Silifke ilçesinde 45’nci Uluslararası Müzik ve Folklor Festivali, ünlü şarkı Manuş Baba’nın verdiği konserler başlarken alanı binlerce kişi doldurdu.
15 Mayıs 2018 tarihine kadar sürecek olan festivali renkli görüntülerle start aldı. Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından Şehir Stadyumu’ndan festival etkinliklerinin yapılacağı Anıt Meydanı Yeni Festival alanına kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile korteje yoğun bir katılım sağlarken, cadde boyunca esnaflar da alkışlarla destek verilirken vatandaşlar İzmir Marşı söyledi.
Festival alanında gerçekleştirilen açılış törenine Belediye Başkanı Mustafa Turgut, KKTC Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Almanya'dan Kardeş Şehir Bergkamen Belediye Başkanı Roland Schaefer, Uluslararası Folklor Festivalleri ve Halk Sanatları Örgütleri Konseyi (CIOFF) Türkiye Başkanı Savaş Tuğsavul ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Turgut, "Bir Yörük yurdu olan Silifke'de 1974 yılından buyana kültür değerlerini yaşatmak, canlı tutmak, bunu yurt içinden ve yurt dışından gelen insanlara tanıtmak için festivaller yapıyoruz. 45 yıldır başarılı bir şekilde kutladığımız festivalimizi, bu yılda en iyi şekilde gerçekleştirmenin heyecanını ve coşkusunu yaşamaktayız.  Bu coşkumuza ve sevincimize uzaktan ve yakından katılarak destek veren bütün davetlilerimize yürekten teşekkür ediyor. Festivalimizi, üye olduğumuz CIOFF kuralları çerçevesinde gerçekleştireceğiz" dedi.
Bu yıl festivale Sırbistan, Hindistan, Litvanya, Endonezya, Ukrayna, Romanya, KKTC, Bergama, Artvin, Arhavi, Gaziantep ve Mezitli’den birçok halk dansları topluluğu konuk olarak renk katacağını ifade eden Turgut, "Yurt dışından gelen bu misafirlerimizde, ilçemizin tanıtımına büyük katkı sağlamaktadırlar. Yine festivalimiz süresince her akşam Manuş Baba, Onur Akın, Işın Karaca, Engelliler Derneği Korosu, Rubato ve Mor ve Ötesi gibi sanatçılarımızı ağırlayacağız. Hafta boyunca sergiler, tiyatro gösterileri, halk oyunları gösterileri, avcılık ve atıcılık yarışları, ses yarışmaları, batırık yarışması ve satranç turnuvaları gibi çeşitli etkinlikler yer alacaktır' diye konuştu.
Turgut'un konuşmasının ardından Bergkamen Belediye Başkanı Schaefer ve CIOFF Türkiye Başkanı Tuğsavul'da bir konuşma yaparak, bir hafta boyunca sürecek olan festivalin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından yaş kütüğüne bröve çakılıp, Kültür Haftasının açılış kurdelesi kesildi.
MANUŞ BABA COŞTURDU
Daha sonra ünlü sanatçı Manuş Baba sahne aldı. Manuş Baba, söylediği şarkılarla festival alanını dolduran binlerce kişiyi coşturdu. 'Eteği Belinde', 'Dönersen Islık Çal' ve 'Derin Derin Sevdalara Dalarsın' gibi sevilen parçalarını seslendiren sanatçı, sempatik tavırları ile beğeni topladı. Slow şarkıları ile zaman zaman hüzünlendiren Manuş Baba'ya, bazı şarkılarında hayranları da eşlik etti. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan sevilen sanatçı, hayranlarının yoğun ilgisi ile konserini tamamladı.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!