Erdemli’ye OSB kurulacak

Güncelleme Tarihi:

Erdemli’ye OSB kurulacak
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 13, 2016 17:47

Erdemli’ye OSB kurulacak

Haberin Devamı

MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde, tarım sanayisinin ve üretim merkezlerinin genişletmek amacıyla uzun süredir sürdürülen çalışmalar kapsamında Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) kurulmasının ilk adımı atıldı.
Erdemli Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Kaymakam Osman Taştan, Belediye Başkanı MHP'li Mükerrem Tollu, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile iş adamları katıldı. Toplantıda konuşan Kaymakam Taştan, ilçenin tarım ve turizmi ile Türkiye’nin en güzel ilçelerinden biri olduğunu belirterek, "OSB'nin Erdemli’ye kurulması büyük bir ekonomik güç getirmesini sağlayacaktır. Erdemli’ye kurulması planlanan sanayi bölgesinin iş adamlarımıza ve istihdam için gençlerimize büyük bir ticari kapı olacaktır. Umarım bu anlamda yürüteceğimiz çalışmalar en kısa sürede sonuç verir" dedi.
Başkan Tollu ise ilçenin ekonomik ve tarımsal gelişmesini sağlamak, çiftçilerin ve yatırımcıların çalışmalarını desteklemek amacıyla OSB kurmak için girişimde bulunduklarını ifade etti. Amaçlarının ülkenin limon üretiminin yüzde 60'ını karşılayan ve marka haline gelmiş ancak desteklenmek ve yeni ufuklar açılmasına ihtiyacı olan ilçenin tarımsal ve ekonomik kalkınmasını sağlamak olduğunu dile getiren Başkan Tollu, "Belediye olarak bu çalışmayı, girişimi, çiftçilerimiz ve işadamlarımızla birlikte yapmak istiyoruz. İlçe kalkınmasını ortak payda kabul ederek, ortak akıl, ortak bilgi noktasında buluşarak en hızlı ve en doğru sonuç almayı hedeflemekteyiz" diye konuştu.
Erdemli’nin gelişmesin ve üretim ilçesi haline gelmesi için OSB’nin şart olduğunu kayden Başkan Tollu şunları söyledi:
"Belediye olarak belirlenen yerin imar planını çıkarttıktan sonra inÅŸallah OSB ilçemize yapılacak. Sayın BaÅŸbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ile görüştük, yatırım planına alabileceklerini söyledi. Ä°nÅŸallah kısa sürede Erdemli OSB'le kavuÅŸur."Â
Konuşmaların ardından toplantıya katılanlar OBS'nin ve altyapı konularında bilgi alışverişinde bulunarak bilgilendirildi.

Mehmet DOÄžANER / ERDEMLÄ°(Mersin), (DHA)
(13.04.2016),(FOTOÄžRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!