Engelleri sanatla aşıyorum-2 projesi tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Engelleri sanatla aşıyorum-2 projesi tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2018 14:29

Engelleri sanatla aşıyorum-2 projesi tamamlandı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN Valiliği Koordinasyonunda,  Kültür Turizm İl Müdürlüğü ve Akdeniz İlçe Milli Eğitim ortaklığında Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Şubesi (ZİÇEV MERSİN) tarafından yürütülen ‘Engelleri Sanatla Aşıyorum-2’ projesi kapanışında renkli görüntüler yaşandı.
Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Vali Ali İnsan Su, ZİCEV Şube Başkanı Zekiye Kahveci ile çok sayıda davetli katıldı.

Etkinlikte konuşan Vali Su, insanı merkeze alan bir geleneğin temsilcileri olarak engellileri toplumun ayrılmaz bir parçası olarak gördüklerini belirerek, "Bu anlayışla engellilerimizin her alanda yanlarında olmayı, onların toplumsal hayatın içerisinde herhangi bir engele takılmadan var olmalarını sağlamayı öncelikli sorumluluklarımız arasında görmekteyiz. Önlerine çekilen engeller ortadan kaldırıldıkça engelli vatandaşlarımız da zorlukları aşarak sabırla ve inançla çalışmakta, yaşamın tüm alanlarında büyük başarılara imza atmakta ve bu başarıları ile bizleri gururlandırarak bir kez daha kendilerine hayran bırakmaktadır. Bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki süreçte de engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak, karşılaştıkları engelleri ortadan kaldıracak, sorunlarına çözümüne katkı sağlayacak çalışmaların öncüsü olmaya, bu konuda tüm dinamiklerce yürütülen çalışmalara azami desteği sağlamaya devam edeceğiz" dedi.
Şube Başkanı Zekiye Kahveci ise ZİÇEV’in amacının zihinsel engelli çocuk ve yetişkinlere uygun süreli kurslarda yeteneklerine göre beceri kazandırmak ve yaşam boyu eğitimlerine katkı sağlamak olduğunu ifade ederek, "Bu amaç doğrultusunda ZİÇEV Mersin Şubesi olarak kültür, sanat ve meslek edindirme alanlarında çeşitli projeler gerçekleştiriyoruz. Mersin Valiliği Koordinasyonunda Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen, Kültür Turizm İl Müdürlüğü ve Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında Vakfımızca yürütülen SODES 'Engelleri Sanatla Aşıyorum-2' projesi SODES 2015 'Engelleri Sanatla Aşıyorum' projesinin devamı niteliğinde olup, söz konusu proje de özel bireyler sanat terapi ile kişisel problemlerini, duygularını ve düşüncelerini sözlü veya farklı ifadelerle ortaya koyma şansı yakalamıştır. Böylece bireyler kendilerini daha iyi tanımaya başladıkları için toplumla uyumları da artmıştır" diye konuştu.
Başkan Kahveci, konuşmasının ardından Vali Su'ya desteklerinden dolayı plaket verdi. Ardından da ZİÇEV Dans grubunun sahne aldı. Daha sonra sahne alan ZİÇEV Korosuna Bahçeşehir Koleji öğrencileri eşlik etti. ZİÇEV Ritim grubunun coşkulu gösterisinden sonra Vali Su ve eşi Zeliha Su, proje öğrencilerine hediyeler dağıttı. Proje fuaye alanındaki sergi ve kokteyl ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!