Çilekte verim artışı çalışması

Güncelleme Tarihi:

Çilekte verim artışı çalışması
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2017 12:36

Çilekte verim artışı çalışması

Haberin Devamı

MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) öncülüğünde Kazanlı’da solarizasyon yöntemi kullanılarak biber üretiminde alınan başarılı sonuçların ardından Silifke'de de çilek üretim alanında benzer bir çalışma başlatıldı.
Silifke Ticaret ve Sanayi Odası'nın evsahipliğinde Çilek Yetiştiriciliğinde Solarizasyon ve Diğer Toprak Dezenfeksiyon Uygulamalarının Yaygınlaştırılması Projesi tanıtıldı. Toplantıya MTSO  Başkanı Şerafettin Aşut, yönetim kurulu üyesi Enis Hekimoğlu, Mersin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü, Adana Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü ve Silifke Çilek Üreticileri Birliği'nin temsilcileri katıldı.
Silifke TSO Başkanı Nurettin Kaynar, yaptığı konuşmada Türkiye çilek üretiminin yüzde 35, ihracatının ise yüzde 60’ını sağladıklarını belirterek "İlçemiz için son derece önemli olan bu ürünü geçen yıl yaşanan sıkıntılar nedeniyle Rusya’ya istediğimiz rakamlarda ihraç edemedik. Bu yıl ise gelecek olumlu haberleri bekliyoruz. Çilek, bugüne kadar hep ıskalanmış bir ürün. Oysa Silifke ekonomisinin yüzde 50’si tarıma dayanıyor ve bunun büyük bölümünü de çilek oluşturuyor. Bu nedenle çilekteki verim artışını önemsiyoruz” dedi.
Adana Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü adına söz alan Doç.Dr.Seral Yücel ise teknik konularda bilgi verdi.

SİLİFKE(Mersin), (DHA)
FOTOĞRAF
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!