ÇETKODER Genel Başkanı Göktaş: Emekliler geçinemiyor

Güncelleme Tarihi:

ÇETKODER Genel Başkanı Göktaş: Emekliler geçinemiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2016 13:35

ÇETKODER Genel Başkanı Göktaş: Emekliler geçinemiyor

Haberin Devamı

 


MERSİN'de genel merkezi bulunan Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER), 2000 yılı sonrasında emekli olanların intibak yasasından yaralanmadığı ve bu durumun emeklilerin yaşam koşullarını zorlu hale getirdiğini açıkladı.
Emeklilerin yaşamakta zorlandığını ve her gün pazar filesi boş şekilde evine döndüğünü ifade eden ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, emekli maaşı ile yaşamanın mucize olduğunu söyleyerek, "950 lira ile 1300 lira arasında aldığı aylıkla yaşama savaşı veren emekli insanımıza adeta 'yaşama öl' denmekte. Bir süre önce çıkartılan 6283 sayılı intibak yasası ile ufak tefek düzenlemeler yapılmışsa da, bu düzenlemelerden 2000 yılı sonrası emekli olanlar faydalanamamışlardır. Konu hakkında davalar açılmış ama sonuçsuz kalmıştır. 2000 yılı ile 2015 yılı arasında emekli olan ve halen 950 lira ile 1300 lira maaşa talim eden SSK ve Bağ-kur emeklilerin yaşam çilesi bitmiyor" dedi.
Yasanın kapsamını eleştiren Göktaş, "Bir yasa çıkarken 2000 yılı öncesi ve sonrası diye çıkar mı? Bu haksızlık ve adaletsizliktir. Tüm emekli insanlarımızın insanca yaşamak hakkıdır. Bunun içinde intibak yasası denen yasanın tüm emeklilere eşit, adil, hakkaniyetli bir şekilde uygulanması lazımdır. Aldığı para ile ev kirası, elektrik, su, telefon, doğalgaz derken yeme içme için beş kuruş artmaması üzüntü vericidir ve milyarlarca lira aylık alan vekillerimizi düşündürmelidir. Dünyada emeklisine ikinci bir iş yaptırmayıp, yurt dışında tatil imkanları sunan AB ülkeleri varken, biz verdiğimiz aylıkla yaşama öl diyerek süründürüyoruz" diye konuştu.

MERSİN, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!