Bakan Elvan'dan Çeşmeli–Taşucu Otoyolu müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Bakan Elvandan Çeşmeli–Taşucu Otoyolu müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2017 11:10

Bakan Elvan'dan Çeşmeli–Taşucu Otoyolu müjdesi

Haberin Devamı

KALKINMA Bakanı Milletvekili Lütfi Elvan, Çeşmeli-Taşucu Otoyolu'na ilişkin Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararının Başbakan Binali Yıldırım tarafından onaylandığını müjdeleyerek, "Mersin'e hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.
Bakan Elvan, YPK tarafından onaylanan Çeşmeli-Taşucu Otoyolu ile yazılı bir açıklama yaptı. Elvan açıklamasında, Mersin için en önemli projelerden birinin Çeşmeli-Taşucu Otoyolu Projesi olduğunu belirterek, "Genel seçimler öncesinde milletimize bu yolun yapımı için söz vermiştik. Ve seçim döneminde çalışmalara başladık. 1.5 yıl gibi kısa bir sürede bu yolumuzun projesini yaptırdık ve hemen ardından ÇED sürecini tamamladık. Bu aşamalar tamamlandıktan sonra yolumuzun yapımını YPK onayına sunduk. Kısa bir sürede bu süreç tamamlandı. Başbakanımız da YPK kararını onayladı. Mersin'imize hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.
MERSİN ŞANTİYEYE DÖNDÜ
Mersin'e verdikleri her sözün takipçisi olduklarını ifade eden, her projeyi adım adım takip ettiklerine dikkat çeken Bakan Elvan, Mersin'de ulaşım alt yapısının güçlendirilmesine yönelik çok sayıda projenin hızla ilerlediğini bildirdi. Mersin'in hemen hemen tüm ilçelerinde Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün yoğun çalışmalarının sürdüğünü vurgulayan Bakan Elvan şunları söyledi:
"28 farklı noktada karayolu çalışmamız var. Mersin adeta bir şantiyeye dönüşmüş durumdadır.  Tünellerle, viyadüklerle aşılamaz denilen yolları aşıyor, geçilemez denilen dağları geçiyoruz. Bu projelerimiz tamamlandığında hem Mersin'in kendi içerisinde hem de diğer illerle bağlantıları güçlenecek, mesafeler kısalacak. Tek derdimiz var, o da Mersin'in gelişmesi ve kalkınması. Bunun için gece gündüz demeden çalışıyoruz. İnşallah Mersin'i Akdeniz'de hak ettiği noktaya ulaştıracağız."

MERSİN, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!