Aşut’tan geleceğin sanayicilerine tavsiyeler

Güncelleme Tarihi:

Aşut’tan geleceğin sanayicilerine tavsiyeler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2017 14:38

Aşut’tan geleceğin sanayicilerine tavsiyeler

Haberin Devamı

MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Sanayi Akademi Projesi Geleceğin Yöneticileri Sertifika Programı kapsamında gerçekleştirilen kariyer gününde geleceğin sanayicilerine başarıya giden yolun anlattı.
Sanayi Akademi Projesi Geleceğin Yöneticileri Sertifika Programı MTSO'da gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında Başkan Aşut, gençlere çocukluğundan başlayarak bugünlere nasıl geldiğini, karşılaştığı sorunları ve ürettikleri çözümleri anlattı. Henüz ilkokul öncesinde atölyede çalışmaya başlayarak disiplin, çalışmanın önemi ve ekip ruhunu öğrendiklerini belirten Aşut, genç sanayicilere başarıya ulaşmalarına yardımcı olacak tavsiyelerde bulundu. Aşut, başarının güvenden geçtiğini belirterek şunları söyledi:
"Önce kendinize güvenin inanın. 'Ben yapabilirim' değil, 'Ben yaparım' diyerek yola çıkın. Vaktiniz sınırlı, onu başkasının hayatını yaşamakla ziyan etmeyin. Aykırı olun. Her şey merak etmeyle başlar. Kendi yolunuzu takip edin. Hiçbir zaman sabit durmayın. Araştırmacı olun. Siz sabit durursanız birisi gelir sizi geçer. En önemlisi, hayatınız boyunca hep mutlu düşünün. İlginizi çeken, sizi mutlu eden işlerle uğraşın. İş hayatında çok arzulu ve kendinizden emin olun. İşe başlamak için ihtiyaç duyduğun her şey etrafında hazır duruyor."
Etkinlik sonunda Aşut gençlerle toplu hatıra fotoğrafı çektirerek Ar-Ge ve inovasyonun efsane ismi Elon Musk'un hayatını konu alan 'Elon Musk Tesla, SpaceX ve Muhteşem Geleceğin Peşinde' isimli kitabını hediye etti.

MERSİN, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!