Mersin’de Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Mersin’de Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2024 15:05

Mersin’de Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı tamamlandı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA)-MERSİN’de Türkçenin korunması ve geliştirilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerindeki öğrencilerin okuma, dinleme, konuşma ve yazma becerilerini ölçmek amacıyla düzenlenen Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı başarıyla tamamlandı.

Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetlerinden Sorumlu Şube Müdürü Önder Sarı ve Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürü Zekiye Yıldırım Suna'nın başkanlığında uygulayıcı ekip tarafından sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilen sınav, 6-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında Akdeniz ve Yenişehir e-sınav merkezlerinde 22 okuldan toplam 397 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

4. sınıf, 7. sınıf ve 11. sınıftan öğrencilerin yer aldığı sınav, öğrencilerin Türkçe dil becerilerini geliştirmeleri ve bu becerilerini hangi düzeyde kullandıklarını belirlemeleri açısından önemli bir adım olmasının yanı sıra Türkçe, Türk dili ve edebiyatı müfredatlarına, öğretmen yeterliklerine ve ders materyallerine yönelik değerlendirmeler yapılmasına ışık tutacağı bildirildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!