AK Parti’de Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Güncelleme Tarihi:

AK Parti’de Dünya Kadınlar Günü Kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2015 16:18

AK PARTİ MERSİN İL KADIN KOLLARI BAŞKANLIĞI TARAFINDAN DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ. ETKİNLİKTE MİSAFİRLERE ÜZERİNDE ÖZGECANLARI UNUTMAYACAĞIZ YAZILI KARANFİLLER DAĞITILDI.

AK Parti Mersin İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Dünya Kadınlar Günü etkinliği düzenlendi. Etkinlikte misafirlere üzerinde "Özgecanları unutmayacağız" yazılı karanfiller dağıtıldı.
Suphi Öner Öğretmenevi’nde gerçekleşen etkinliğe, Mersin Milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun ve Nebi Bozkurt, İl Başkanı İsmail Taşpınar, İl Kadın Kolları Başkanı Mehri Bilgen, Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Sait Kayan, ilçe ana kademe, kadın ve gençlik kolları başkanları, Meclis üyeleri, milletvekili aday adayları, Mersin Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (MERKAM) Müdürü Prof. Dr. Bahar Taner ve MERKAM üyesi Asiye Akbaş Üzel, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte konuşan Kadın Kolları Başkanı Mehri Bilgen, "Bu anlamlı günde Özgacan kızımızı rahmetle anıyoruz. Kadına şiddete hayır diyoruz. Bu gibi olayların bir daha yaşanmamasını arzu ediyoruz. Merhumeye Allah’tan rahmet, acılı ailesine ve yakınlarına tekrardan sabır ve baş sağlığı diliyorum. Kadınlar olarak bir kez daha 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde her alanda eşitlik istediğimizi, daha mutlu ve güvenli hayatlar özlediğimizi dile getiriyoruz. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kadınlarımız; kimi zorluklar yaşıyor, fırsat eşitsizlikleri ve ayrımcılıkla karşı karşıya kalabiliyor. Bu sorunların aşılması için biz kadınlar hep birlikte ortak bir duruş geliştirmeli ve birbirimizin hakkına, hukukuna, özgürlüklerine sahip çıkmalıyız" dedi.
Dünyanın en büyük kadın sivil toplum örgütlerinin başında geldiklerini kaydeden Bilgen, "Biz kadınların en büyük arzusu, huzurlu, kardeşliğin ve dostluğun hakim olduğu bir ülkede hatta dünyada yaşamaktır. 4 milyonu aşan üye sayısı ile dünyanın en büyük kadın sivil toplum örgütlerinin başında gelen AK Parti Kadın Kolları, istediğimiz şartların oluşmasında en büyük sorumluluk ve görevin kendisine düştüğünün bilincinde hareket etmektedir. Girdiği her seçimde milletimizin teveccühü ile zafer kazanan AK Parti kadroları, iktidarı boyunca, kadın-erkek fırsat eşitliği, kadın haklarının korunması, kadına karşı şiddetin önlenmesi ve kadınların istihdamıyla ilgili çok önemli yasal düzenlemeler yaptı. Aile içi şiddetin, kadınlara ve çocuklara yönelik şiddetin, cinayetlerin ülkemizin gündeminden tamamen çıkması birinci önceliğimiz oldu. Genç kızlarımızın okumasının önünde engel teşkil eden yasakçı zihniyetle mücadele etti. Okullarımızda, kamu dairelerimizde ve TBMM’sinde artık kadınlarımız tercihlerinden ötürü ayrımcılığa maruz kalmıyor. Eğitim imkanlarını artırarak, ekonomik yaşamdaki konumlarımızı güçlendirerek, siyasette aktif katılım sağlayarak ve kadına yönelik şiddeti engelleyerek, adalet ve eşdeğerliği sağlayarak toplumsal mutluluğu yakalayacağımıza inanıyoruz. Bilim, siyaset, eğitim, kültür sanat, spor ve iş dünyasında büyük başarılara imza atmış, ülkemizde ve yurt dışında adından saygıyla söz edilen kadınlarımızla hepimiz gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.
Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınları gününü kutlayan İl Başkanı İsmail Taşpınar ise "İl Kadın Kollar Başkanlığımızın düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programında, geçen ay elim bir vaka sonucu hakkın rahmetine kavuşan Özgecan kızımızın üzüntüsü paylaşıyor ve acısını yüreğimizde hissediyoruz. Bizler AK Parti il Teşkilatı olarak Özgecan kızımızın ailesinin hep yanında olduk ve acılarına bir nebze de olsa ortak olduk. Allah bir daha memleketimize böyle acılar göstermesin. Merhumeye Allah’tan rahmet, acılı ailesine ve yakınlarına tekrardan sabır ve baş sağlığı diliyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından MERKAM Müdürü Prof. Dr. Bahar Taner ve MERKAM üyesi Asiye Akbaş Üzel tarafından ’Kadına Şiddet Hayır’ konulu seminer verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!