Türk: seçimde halkla diyalog kuramadık, halka gidemedik

Güncelleme Tarihi:

Türk: seçimde halkla diyalog kuramadık, halka gidemedik
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2017 12:54

Türk: seçimde halkla diyalog kuramadık, halka gidemedik

Haberin Devamı

Nezir GÜNEŞ/ MARDİN,(DHA)- MARDİN eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, referandum ve demokrasi mücadelesine yeterince katkı veremediklerini belirterek, "Referandumda bizim demokrasi mücadelesine katkı vermememizden kaynaklanan, halkımızı daha ikna edecek elimizde bir çok imkanlar varken, maalesef biz bunu kullanamadık, halkımıza gidemedik" dedi.
Barış Bloku, Demokrasi İçin Birlik, Diyalog Grubu ve Yurttaş Girişimi, Mardin'deki bir otelde, 'Herkes İçin Hukuk-Yarınlar İçin' konulu bir panel düzenledi. Panele CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP Şırnak eski milletvekili Hasip Kaplan, Mardin eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Mardin'de faaliyet yürüten sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.
Panelin açılış konuşmasını Ahmet Türk yaptı. Olağanüstü bir dönemden geçtiklerini, 1980 ve 1990'lı yıllara benzer bir sindirme politikasının izlendiğini belirten Türk, referanduma bir parti olayı gibi bakmamak gerektiğini söyledi. Referandumda çıkacak sonucun hem Türkiye, hem de Kürt halkı için önemli olduğunu anlatan Türk, seçim çalışmalarında fazla verimli olamadıkları konusunda da özeleştiri yaparak, "Türkiye, demokrasi ile bunu hak etmiyor. Türkiye bir Ortadoğu ülkesi değil. Burada eksik olan bizim demokrasi mücadelesine katkı vermememizden kaynaklanan, halkımızı daha ikna edecek elimizde bir çok imkanlar varken, maalesef biz bunu kullanamadık. Halkımıza gidemedik. Halkımızla diyalog oluşturamadık. Bunun için bugün bütün kesimler, demokrasi talep eden herkes büyük sıkıntılar içinde. Biz bunları yaşadık. Bugün de bir burukluk, bir suskunluk var" dedi.
HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar da, seçim çalışmalarında karşılaştıkları sıkıntılardan yakındı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!