Mardin'de 230 bekçi törenle görevlerine başladı

Güncelleme Tarihi:

Mardinde 230 bekçi törenle görevlerine başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2016 18:09

Mardin'de 230 bekçi törenle görevlerine başladı

Haberin Devamı

Nezir GÜNEŞ/MARDİN,(DHA) - MARDİN ve ilçelerinde Emniyet Müdürlüğü emrinde çalıştırılmak üzere 4 haftalık eğitimlerini tamamlayan 230 mahalle ve çarşı bekçisi, yemin ederek göreve başladı.
Mardin'de 230 bekçinin göreve başlaması nedeniyle polisevinde düzenlenen törene Vali Mustafa Yaman, Başsavcı Mehmet Özel, Baro Başkanı Çelebi Aras, Emniyet Müdürü Lütfullah Pekcan ve bekçiler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende bekçiler, masaların üzerindeki Türk bayraklarına el basarak yemin ettikten sonra sertifikaları Vali Mustafa Yaman ile protokol üyeleri tarafından verildi.
Mardin Emniyet Müdürü Lütfullah Pekcan, beçkilerin sadece çarşı ve mahalle bekçisi olarak değil, bir birey olarak da eğitildiklerini söyledi. Devlet olmanın en başta gelen vasıflarından birinin halkın can güvenliğini sağlamak olduğunu belirten Pekcan, "Türkiye bu şekilde sıkıntılı dönemleri zaman zaman yaşamıştır ve hala da yaşamaktadır. 1980 öncesi Emniyet Teşkilatımızın nasıl ikiye bölündüğünü, bu durumun ülkenin güvenliğine ve huzuruna nasıl zararlar verdiğini gayet iyi biliyoruz" dedi.
Mardin Valisi Mustafa Yaman da  230 bekçiye görevlerinde başarılar dileyerek, "Kardeşlik şehri olarak adlandırılan Mardinimiz'de bu kardeşliğin korunması için anayasamız ve kanunlar içerisinde hizmet vereceğinizden hiç kuşkum yoktur. Suç ve suçlu ile mücadele ederken çekinmeden verilen görevleri layıkıyla yerine getireceğinizden inancımız tamdır" diye konuştu.
Törenden sonra Artuklu Kaymakamlığı'nda 111, Derik Kaymakamlığı'nda 3, Kızıltepe Kaymakamlığı'nda 26, Mazıdağı Kaymakamlığı'nda 11, Midyat Kaymakamlığı'nda 42, Nusaybin Kaymakamlığı'nda 1, Ömerli Kaymakamlığı'nda 12, Savur Kaymakamlığı'nda 13, Yeşilli Kaymakamlığı'nda 11 olmak üzere toplam 230 bekçi göreve resmen başladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!