Derik'te ilk kez satranç turnuvası düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Derikte ilk kez satranç turnuvası düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2018 11:14

Derik'te ilk kez satranç turnuvası düzenlendi

Haberin Devamı

Emrullah KARAKAŞ/ DERİK (Mardin), (DHA)- MARDİN'in Derik ilçesinde, çeşitli yaş gruplarından 197 öğrencinin katıldığı ve 2 gün süren satranç turnuvası sona erdi.
İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Hakan Kafkas ile eşi Kübra Kafkas'ın katıldığı, satranç turnuvasının son gün oyunları, Bahçelievler mahallesindeki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kapalı spor salonunda oynandı. 300 kişi kapasiteli kapalı spor salonunda, iki katagoride 7 tur üzerinden oynanan turnuva 2 gün süren çekişmeli oyunlara sahne oldu.
Kaymakam Kafkas, ilçede ilk kez satranç turnuvası düzenlediklerini belirterek, "Derik'te ilk defa düzenlenen satranç turnuvasına yüksek bir katılımın sağlandığını görüyoruz. Öğrencilerimizle burada olmak çok güzel. Sporun ötesinde strateji ve bir zeka oyunu olan spor faaliyetleri, sanatsal faaliyetler ve zeka geliştirici etkinlikler ile en az sınavlara hazırlanmak kadar önemli.  Satranç, dünyanın en kadim sporlarındandır. Satranca önem veriyoruz, bu tür müsabakalara katılacak öğrenci yetiştirmeyi önemsiyoruz. Satranç insanın kişisel gelişiminde çok önemli. İstiyoruz ki, çocuklarımız erken yaşta satrançla tanışsınlar. Programda emeğii geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
Öğrenci velilerinin de hazır bulunduğu son gündeki final müsabakaları sonunda, yaş gruplarında birinci gelen öğrencilere çeşitli miktarda para ödülleri verilirken, ayrıca 3 günlük Çanakale gezisine gönderilecek. Ayrıca dereceye giren öğrencilere de eşitli kırtasiye malzemeleri hediye verildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!