Derik Belediyesi'nden evde bakım ve temizlik hizmeti 

Güncelleme Tarihi:

Derik Belediyesinden evde bakım ve temizlik hizmeti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 13:59

Derik Belediyesi'nden evde bakım ve temizlik hizmeti 

Haberin Devamı

Emrullah KARAKAŞ/DERİK (Mardin), (DHA) - MARDİN'in Derik İlçesi'nde Belediye, ekonomik durumu iyi olmayan ailelere ve engelilere, temizlik ve bakım hizmeti veriyor.
Derik Belediyesi Ramazan ayı nedeniyle ilçede başlattığı, 'Yanınızdayız' projesi kapsamında, evde bakım ve temizlik hizmeti başlattı. Ramazan ayının ilk gününde başlayan çalışmalar kapsamında bugüne kadar 50 aile faydalandı. Ev temizliğini her gün düzenli olarak sürdüren belediye ekipleri, ayrıca anlaşma sağladığı ilçedeki kuaförlerle de ilk etapta tespit ettiği evlerdeki 20 kişiye kişisel bakım ve saç, sakal tıraşı yaptırdı. Belediye ekipleri bir taraftan bu hizmeti yaparken, ekonomik durumu iyi olmayan ailelere de gıda yardımını sürdürüyor.
Anne ve babası olmadığı için tek başına yaşayan ve beyindeki rahatsızlığı nedeniyle de fazla hareket edemeyen 43 yaşındaki Resul Ecer, 2 gün önce kırılan su musluğunun onarılması için belediyeden yardım istediğini belirterek, "Musluğum için yardım istedim, gelip evime baktıklarında çok kirlendiğini gördüler. Allah razı olsun evimi de temizlediler. Ne annem, nede babam, kimsem yoktur. Tek başıma ve hasta olarak ilaç kullanıyor ve yaşıyorum" dedi.
Görme engelli 34 yaşındaki Cebrail Dağ ise engeli nedeniyle evden çıkamadığını, yaşlı annesiyle evde yaşadıklarını anlattarak, "Belediyenin bize verdiği hizmetle evde tıraşım yapıldı. Benim temennim bu tür hizmetlerin devam edilmesidir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!