Yuntdağlı üreticilere 19 bin 700 fidan

Güncelleme Tarihi:

Yuntdağlı üreticilere 19 bin 700 fidan
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2016 18:35

Yuntdağlı üreticilere 19 bin 700 fidan

Haberin Devamı

MANİSA'nın Yunusemre Belediyesi, organik tarım ve besicilik hedefiyle yaptığı çalışmalar kapsamında Yuntdağı Bölgesi'ndeki üreticilere 19 bin 700 fidan dağıttı.

Yunusemre Belediyesi kırsal anlamda üreticileri rahatlatmak amacıyla çalışmalarda bulunmaya devam ediyor. Bir taraftan organik tarım ve hayvancılık faaliyetleriyle süt toplama merkezleri açan Yunusemre Belediyesi, diğer taraftan da fidan dağıtımlarını gerçekleştiriyor. Yunusemre Belediyesi Muradiye Ek Hizmet Binası'nda düzenlenen törenle üreticilere; ceviz, badem, antep fıstığı, nar ve zeytin fidanı dağıtıldı. AK Partili Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Yunusemre Kaymakam Vekili İsmail Çorumluoğlu, Yunusemre İlçe Tarım Müdürü Engin Kurt, muhtarlar ve vatandaşlar dağıtım törenine katıldı. AK Partili Yunusemre Belediye Başkanı Çerçi, geçen yıldan bu yana toplam 45 bin fidan dağıtımı gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Üreticileri desteklemeye devam edeceklerini vurgulayan Başkan Çerçi, "Bundan 10 yıl sonra tarımda Yuntdağı Bölgesi'ni geliştirirsek çok ciddi bir potansiyele sahip oluruz. Kırsal alanlarda yapılacak her türlü faaliyetler de bizlerin görevi. Bir taraftan TOKİ ve Kentsel Dönüşüm çalışmaları ve rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra kırsal hizmet çalışmalarımızı da yapıyoruz. Yuntdağı'nda bulunan arazilerimize soğuğa dayanıklı badem ceviz gibi fidanlarımızı dikerek bu noktaları organik tarım havzası haline getirmeyi amaçlıyoruz. Organik tarım ve hayvancılığı destekliyoruz. Açtığımız süt toplama merkezleriyle üreticilerimizi rahatlatıyoruz. Bundan 10 sene sonra tarımda Yuntdağları bölgesini geliştirirsek çok ciddi bir tarım alanı haline getiririz. Yunusemre Belediyesi olarak "Meyveciliği Geliştirme Projemiz" ile Yuntdağı Bölgesi'ndeki çiftçilerimize iklim şartlarına ve arazi yapısına uygun olarak belirlenen 6 bin adet ceviz, 5 bin 500 badem, 2 bin 500 antep fıstığı, 5 bin zeytin ve 700 adet nar olmak üzere yaklaşık 20 bin fidanı dağıttık" dedi.

ÇOBAN ÜRETİCİLERİ UYARDI

Kırsal Hizmetler Müdürü Ramiz Çoban ise üreticilerin Mayıs ayına kadar fidan dikimi gerçekleştirmelerinin gerektiğine dikkat çekti. Çoban, "Haziran ayında dikim yapıldığı zaman kuruma olmaktadır. Üreticilerimiz verim almak istiyor ise ağaçlarımızı hemen dikmeleri gerekmektedir" diye konuştu.

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/MANİSA,(DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!