Yuntdağı Kültürü Obasya’da Yaşatıldı

Güncelleme Tarihi:

Yuntdağı Kültürü Obasya’da Yaşatıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2015 14:36

OBASYA TURİZM GELİŞTİRME KOOPERATİFİ VE ZAFER KALKINMA AJANSI’NIN DESTEKLERİ İLE OBASYA YERLEŞKESİNDE YAPIMI TAMAMLANAN GELİŞTİRİLMESİ VE SÜRDÜRÜLEBİLMESİ YUNUSEMRE BELEDİYESİ TARAFINDAN KARŞILANACAK OLAN “YUNTDAĞINDA ZAMAN GEÇİDİ MÜZESİ PROJESİ’NİN” TANITIM PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi ve Zafer Kalkınma Ajansı’nın destekleri ile Obasya yerleşkesinde yapımı tamamlanan geliştirilmesi ve sürdürülebilmesi Yunusemre Belediyesi tarafından karşılanacak olan “Yuntdağında Zaman Geçidi Müzesi Projesi’nin” tanıtım programı gerçekleştirildi.
Yuntdağı bölgesi Ortaköy Mahallesi’nde bulunan Obasya Kırsal Konaklama Tesisi’nde “Yuntdağında Zaman Geçidi Müzesi Projesi’nin tanıtımı ve “Geçmişten Günümüze Yuntdağı’nda Yaşam Müzesi Paneli” yapıldı. Programa Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak, Şule Uygur ve Kılıç Kaya, Yunusemre Belediyesi Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yusuf Balcı, Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Pala, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kısa bir konuşma yapan Vali Erdoğan Bektaş, “Manisa’nın çok yakından tanıdığı önde gelen girişimcilerinden Mustafa Pala ve arkadaşları tarafından gerçekleştirilen bir fikrin, bir projenin hayata geçmesini beraber görüyoruz. Manisa turizmde çok büyük potansiyellere sahiptir. Obasya’da nur topu gibi bir bebeğimiz var. Bu projenin yaşaması içinde herkesin üzerine düşen görevleri yerine getirmesi lazımdır.” dedi.
“HEDEFİMİZ OBASYA’YI CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMEK”
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, hedeflerinin Obasya’yı cazibe merkezi haline getirmek olduğunu vurgulayarak, “Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi ve Zafer Kalkınma Ajansı’nın destekleri ile tarihimizi, kültürümüzü yansıtan böyle bir yer kurulmuş. Bu yeri sürdürülebilir kılmak gerekmektedir. Onun için herkes taşın altına elini koyması gerekmektedir. Biz Yunusemre Belediyesi olarak çevre düzenlemesi ve bir takım düzenlemeler ile burayı cazibe merkezi haline getirdik. Bu bölgeye turist çekmek, insanları bu noktalara getirerek herkesin beğenisi toplamak ve eskiden kalan yöresel eşyalarımızı sergilemek için vatandaşlarımızın katkılarını bekliyoruz. Hedefimiz Obasya’yı daha büyük bir cazibe alanı haline getirmektir.” diye konuştu.
Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yusuf Balcı da, Obasya yerleşkesi projesine büyük destek verdiklerini belirterek, “Bu proje Ajansımızın 2010 yılından beri verdiği destekler kapsamında gördüğümüz en güzel projelerden birisidir. Obasya Turizmi Geliştirme Kooperatifi ve Yunusemre Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi’ye projenin sürdürebilirliğini sağladıkları için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Obasya Turizm Geliştirme Kooperati Başkanı Mustafa Pala ise, Manisa’ya çok önemli bir proje kazandırdıklarını vurgulayarak, “Yaptığınız projelerin gerçeğe uygun ve insanlar için yararlı olması gerekmektedir. Eğer Manisa’da iş birliği ve dayanışma anlayışı olmasaydı projenin tamamlanma aşamasında Yunusemre Belediyesi ile Obasya Turizmi Geliştirme Kooperatifi protokol imzalayamazdı. Yapılabilir ve sürdürülebilir projeler desteklendiği zaman Manisa için yapılan projeler artar.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve beraberindeki heyet, Obasya Yerleşkesini gezdi.
OKÇULARIN ATIŞLARI NEFES KESTİ
Yapılan açılış konuşmaların ardından Balıkesir Karesi Atlı Okçu ve Savaş Sanatları Kulübü üyeleri, Osmanlı ve Selçuklu askerlerine ait kıyafetlerle küçük bir gösteri gerçekleştirdi. Okçuların birbiri ardına attığı okların tümü hedefi vurdu. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’de okçular nezaretinde hedefe ok attı.
YUNTDAĞI GELENEKSEL KÖY DÜĞÜNÜ YAPILDI
Program kapsamında yuntdağı yöresel kıyafetlerinin bulunduğu gelin, yuntdağı kültürü ve adetlerine göre Gelin alayı, gelinin at üzerinde davul zurna eşliğinde getirilmesini canlandırırken, Yuntdağı folklor ekibi gösterisi ise izleyicilerden tam not aldı. Gelinin babası Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Pala olurken, damadın babası Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi oldu. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ta gelin ve damadın manevi babası olarak davul ve zurna eşliğinde at üstünde gelin teslim alındı. Temsili gelin duaların ardından ata bindirilerek uğurlandı. Daha sonra Yuntdağı Folklor Ekibi gösterisi sergilendi. Ardından konuklara düğün yemeği ikramında bulunuldu.
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE YUNTDAĞINDA YAŞAM PANELİ YAPILDI
Program, “Geçmişten Günümüze Yuntdağı’nda Yaşam Müzesi Paneli” ile devam etti. Oturum Başkanlığını Erdinç Yumrukaya’nın yaptığı panelde Altan Türe “Geçmişten Günümüze Yuntdağında Yaşam”, Atilla Başay “Kırsal Alanda TKDK Yatırımları”, Nedim Zurnacı “Yuntdağında Kırsal Turizm”, Yrd. Doç.Dr. Yusuf Sezgin, “Eski Çağlarda Yuntdağları ve Aigai Antik Kenti” konulu panel gerçekleştirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!