Vali Güvençer'den Kula ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Vali Güvençerden Kula ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2017 10:48

Vali Güvençer'den Kula ziyareti

Haberin Devamı

MANİSA'nın Kula ilçesinde bazı ziyaretlere katılan Vali Mustafa Hakan Güvençer, hizmetlerin ortak akılla yapılabilmesi için mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

Kula'daki Yunus Emre Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında yapılan muhtarlar toplantısına Vali Yardımcısı Abdullah Etil, Kula Kaymakamı Osman Güven, MHP'li Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ile mahalle muhtarları katıldı. Kula'nın tarihi, kültürel, ekonomik durumu hakkında bilgi alan Vali Güvençer, toplantının ardından Kula'ya özgü yöresel tatların sunulduğu yemeğe katıldı. Kula'ya has türkülerle yemeğe renk katan Kula Yaren Ekibi, Vali Güvençer ve katılımcılardan büyük beğeni topladı. Kula'nın bölge ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacak bir turizm potansiyeli olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, "Türkiye'nin ilk ve tek UNESCO sertifikalı Kula Jeoparkı olarak Türkiye'yi dünyada temsil ediyoruz. Tarihi evlerimizi restore ederek turizme kazandırıyoruz. Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbemizde ise çevre ve meydan düzenlemelerimiz devam ediyor. Her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği türbemiz hak ettiği değere kavuşacak. Türkiye'nin ilk ve tek UNESCO sertifikalı jeoparkına sahibiz. Jeoparkı turizme kazandırmak için Manisa Büyükşehir Belediyemizin önderliğinde kurduğumuz Jeopark Belediyeler Birliği ile çalışmalarımıza hız kazandırdık. Daha hayata geçireceğimiz bir çok projemiz var. Kulalı vatandaşlarımız bunu hak ediyor" diye konuştu. Başkan Tosun Vali Güvençer'e günün anısına fincan takımı hediye etti.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, gün boyu Kula'da gerçekleştirdiği program ve kurum ziyaretlerinin ardından Kula Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Toplantısı yaptı. Vali Güvençer'in başkanlığında yapılan toplantıda Deri İhtisas Organize Sanayi'nin oluşturulmasının hızlandırılmasına yönelik alınan kararlar konuşuldu. Müteşebbis Heyet Başkan Vekili ve Deri İş Kooperatifi Başkanı Adlen Karahan toplantı sonunda Vali Güvençer'e Kulalı dericiler adına koyun postu hediye etti.

Hikmet SEPET / KULA (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!