Vali Bektaş Gıda Üretim İşletmelerinde İncelemelerde Bulundu

Güncelleme Tarihi:

Vali Bektaş Gıda Üretim İşletmelerinde İncelemelerde Bulundu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2015 14:30

MANİSA VALİSİ ERDOĞAN BEKTAŞ AŞAĞIÇOBANİSA MAHALLESİNDEKİ KURUTULMUŞ, YARI KURUTULMUŞ VE DONDURULMUŞ GIDA ÜRETİMİ GERÇEKLEŞTİREN SEKTÖRLERE ZİYARETTE BULUNARAK, İŞLETMELER HAKKINDA BİLGİ ALDI.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş Aşağıçobanisa Mahallesindeki kurutulmuş, yarı kurutulmuş ve dondurulmuş gıda üretimi gerçekleştiren sektörlere ziyarette bulunarak, işletmeler hakkında bilgi aldı.
Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen teknik incelemelere, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ferhat Bozkaya katıldı. İşletme sorumlularının da katıldığı teknik incelemelerde, Vali Erdoğan Bektaş ve beraberindeki heyete tesisler hakkında gerekli bilgiler verildi.
Gurme gıda işletmesinin ziyareti ile başlayan teknik incelemelerde, tesis sahibi Mesut Uçar işletmesi hakkında bilgi verdi. Uçar, “2008 yılında kurulmuş olan firmamız 4 bin metrekare kapalı alan üzerinde 600 metrekarelik soğuk hava deposu ve 400 metrekarelik soğutma odasında üretim yapmaktadır. Ürünlerimiz fırınlarda yarı kurutulmuş olarak hazırlanmakta ve donmuş olarak depolanmaktadır. 2014 yılı içerisinde bin 100 ton yarı kurutulmuş, 300 ton güneşte kurutulmuş domates üretimi gerçekleştirdik ve ürünlerimizin tamamını yurt dışı piyasaya ihraç ettik” dedi
Sonrasında Ünsoy Gıda firmasına ziyarette bulunan heyet, işletme sahibi Hüseyin Akdede’den firmanın kapasitesi ve ihracat potansiyeli hakkında bilgi aldı. Ürünlerinin tamamını yurt dışına ihraç ettiklerini ifade eden Akdede, domateste 2 bin ton yarı kurutulmuş, bin 500 ton tam kurutulmuş ürün kapasitesine sahip olduklarını söyledi.
İşletmelerin gezilmesinden sonra teknik incelemeleri yerinde değerlendiren Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, “Kurutulmuş ürün sektöründeki farklı işletmelere yapmış olduğumuz ziyaretler ve gördüğümüz sonuçlar bizleri son derece memnun etmektedir. Modern ve hijyenik tekniklerle elde edilen kurutulmuş ve dondurulmuş ürünlerin tamamının yurt dışına ihracatının yapılması, işletmelerimizin yurt dışı piyasasında söz sahibi olma yolunda emin adımlarla ilerlemeleri mutluluk vericidir” dedi.
Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi ise, “İlimizde iklim koşullarının uygun olması nedeniyle çok çeşitli sebze ve meyve yetiştirilmektedir. Ürünlerimiz taze olarak tüketilmelerinin yanında dayanım süreleri çeşitli yöntemlerle uzatılarak kurutulmuş, yarı kurutulmuş ve dondurulmuş olarak da tüketilmektedir. Sebze ve meyveler kimyasal katkı kullanılmadan sadece fırınlarda mekanik olarak kurutulmakta sonrasında da şoklanmaktadır. Ürünler kutuda dökme olarak piyasaya sunulduğu gibi yağ ve baharat ilavesi ile pastörize edilerek tüketiciye doğrudan sunumu yapılabilmektedir. Hedefimiz dünya ülkelerinin pek çoğuna Manisa’mızın ürünlerini tattırmaktır. İşletmelerimizin ihracata katkısı son derece olumlu. Bu durum ilçe ekonomisine olduğu gibi ilin ihracat potansiyeline de olumlu katkı sağlamaktadır. Başarılı çalışmalarından dolayı her iki işletmemize de teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Vali Erdoğan Bektaş ve beraberindeki heyet daha sonra Veziroğlu Mahallesine geçerek Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire’nin eşliğinde üzüm sergilerini gezdi. Burada üreticilerden bilgiler alan heyet sonrasında Karaağaçlı Mahallesindeki üzüm sergisinde bulunan yeni geliştirilmiş üzüm toplama makinesini yerinde inceledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!